Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Ontwikkelingen in Midden-Brabant: Ondernemersagenda en nieuwe energie

De afgelopen maanden hebben ons aan het denken gezet. Inmiddels leven en werken we in een situatie met maatregelen en in omstandigheden die we een paar maanden geleden niet eens kenden. Dit brengt onzekerheid met zich mee, maar het zorgt ook voor nieuwe kansen en uitdagingen. De lobby van VNO-NCW Brabant Zeeland draaide de afgelopen maanden dan ook op volle toeren.

Blog door Marloes Rijken, regiomanager VNO-NCW Midden-Brabant

Herijken van onze prioriteiten

Voor onze vereniging en voor mijzelf werd nóg duidelijker waar we voor staan: een optimaal ondernemingsklimaat voor bedrijven in het algemeen en voor onze leden in het bijzonder, met mijn persoonlijke focus op Midden-Brabant. Het herijken van onze prioriteiten op de korte én op de lange termijn zijn een logisch vervolg van de nieuwe situatie waarin we leven en werken.

Onze hoofdthema’s Arbeidsmarkt & Onderwijs, Milieu & Duurzaamheid en Infrastructuur & Ruimte hebben we daarbij onder de loep genomen. Onze lobbyisten gingen aan de slag met alle signalen en ontwikkelingen in het veld. Op basis hiervan ontwikkelden we een nieuwe lobbycirkel met prioriteiten die passen bij de huidige situatie en dynamiek. Maar, wat gaan we doen voor Midden-Brabant?

Ondernemersagenda Midden-Brabant

Het voornaamste is dat we jullie, de ondernemers, blijven horen. We organiseerden daarom al denktanks op onze hoofdthema’s. Daarnaast voeren we gesprekken met onder andere de wethouders economische zaken van de Hart van Brabantgemeenten (Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk, Heusden, Hilvarenbeek, Goirle, Gilze en Rijen, Loon op Zand en Dongen). Er is een SWOT-analyse opgesteld en we horen ook graag júllie mening over de prioriteiten voor Midden-Brabant. Binnenkort ontvang je hiervoor een mail met een belangrijke uitvraag. Het doel is een ondernemersagenda voor Midden-Brabant. Een ’10-puntenplan’ van prioriteiten en focus, dat er na de zomer zal liggen.

Nieuwe energie in de tweede helft van het jaar

Binnen het bestuur is er een aantal wisselingen. Binnenkort nemen Jeroen Bergen, Fons Jurgens en Sandra Smits afscheid. Koen Sanders van de Efteling en Loet Pessers van Ericsson versterken het bestuur van VNO-NCW Midden Brabant. De komende tijd neemt Natasja Leijser de voorzittershamer over van Jeroen Bergen. Deze week verscheen al een interview met Natasja op de website van NL onderneemt!

Samen bouwen we verder aan de toekomst van Midden Brabant. Ik kijk uit naar de tweede helft van het jaar! Voor nu wens ik je een hele fijne zomervakantie toe. Geniet, blijf gezond en hopelijk zien we elkaar snel weer! Heb je vragen, suggesties, tips of zoek je even een moment om te sparren? Neem gerust contact met me op via rijken@vnoncwbrabantzeeland.nl.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement