Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

“Om als bedrijf toekomstbestendig te zijn, zullen we moeten proberen actief te zijn met zaken die er werkelijk toe doen.”

De Paasdagen zijn historisch een tijd van bezinning. Die bezinning leek in de afgelopen jaren wel eens wat op de achtergrond te zijn geraakt. Maar dit jaar is Pasen anders. Ik gun iedereen de innerlijke rust om zich de komende dagen wat te bezinnen in deze moeilijke tijd. Dat is nodig want het ergste moet nog komen.

De economische vooruitzichten zijn slecht. De zorgen bij ondernemers zijn groot. Een aantal vreest voor het voortbestaan. De deskundigen van de Rabobank verwachten dat de Nederlandse economie dit jaar veel harder krimpt dan in de crisis van 2009. Als de maatregelen van de overheid vanaf 1 juni worden versoepeld dan zal er al een daling zijn van maar liefst 5%. Duurt de ‘intelligente lockdown’ nog drie maanden langer, dan komt de economische krimp uit op een dramatische 14 procent in 2020.

Meer hulp en flexibiliteit

VNO-NCW Brabant Zeeland strijdt voor jullie belangen. Op landelijk niveau hebben we er op aangedrongen de NOW-regeling snel te versoepelen en te verlengen. We willen duidelijkheid over de terugbetaling van het belastinguitstel. We willen meer hulp en flexibiliteit voor de sectoren die het meest getroffen worden. Mede dankzij onze inzet helpt het kabinet met overbruggingskredieten en garanties.

Vooruitkijken

Ook op regionaal en lokaal niveau zitten we aan tafel. In zowel Brabant als Zeeland zitten we in de provinciale crisisteams en dragen in die hoedanigheid bij aan de Coronamonitor en aan versnelling van infrastructuur projecten. En aan de wethouders economische zaken in onze regio deden we een dringende oproep de economie in de lucht te houden, o.a. door vergunningen te blijven verlenen, te blijven aanbesteden en vooruit te kijken.

Als bedrijf toekomstbestendig zijn

Voorlopig moeten we zien te overleven, de crisis doorkomen. Maar als ondernemer moeten we ook vooruitkijken. Hoe kunnen we doorgaan in de 1,5 meter economie? Op welke schaal? Hoe ziet het leven en onze onderneming er na de Corona crisis uit? Om als bedrijf toekomstbestendig te zijn, zullen we moeten proberen actief te zijn met zaken die er werkelijk toe doen. Indien mogelijk kiezen voor markten en competenties die waarde toevoegen aan dingen die echt belangrijk zijn. Kan het beter? Kan het duurzamer? Kan ik iets bijdragen aan gezondheid en vitaliteit? Hoe moet ik de schaal van mijn bedrijf aanpassen aan de nieuwe situatie?

Dus als je de tijd en rust kan vinden, denk daar dan eens over na. Ik wens iedereen een mooi en waardevol Paasweekend. Voeg waarde toe voor jezelf, voor anderen en blijf gezond.

Eric van Schagen
Voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement