Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Neldes Hovestad: Dit heeft VNO-NCW Zeeland bereikt in 2019

Hij stond stil bij zeven successen die VNO-NCW Zeeland voor het bedrijfsleven heeft betekend. We zetten ze nog eens voor u op een rijtje.

Op 4 juli jl. sloot VNO-NCW Zeeland het eerste halfjaar af met de traditionele zomerborrel en de zomer in te luiden. Vorig jaar was er een gezellige borrel bij De Feyter Groep in Terneuzen, dit jaar was de borrel aan de overkant. Directeur Monique Schoon was gastvrouw, leden kregen een rondleiding door het pand en hoofdredacteur Edwin de Kort ging in op de toekomst van het medialandschap. Omroep Zeeland is als relatief klein mediabedrijf niet weg te denken uit de provincie. Op de radio is Omroep Zeeland zelfs marktleider in de regio, nog vóór grote zenders als NPO1, Sky en Radio538.

Neldes Hovestad bedankte alle leden voor hun support aan onze vereniging en noemde nog eens de 7 highlights tot nu toe:

  1. Record aantal bijeenkomsten: Dit jaar organiseerde VNO-NCW Zeeland al 16 bijeenkomsten voor haar leden. Dat is meer dan ooit.
  2. Participeren Loont! VNO-NCW Zeeland is een project gestart om 50 ambassadeurs te werven om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te werven. Er zijn nu al 25 bedrijven die samenwerken in een netwerk
  3. Sterk Techniek Onderwijs Zeeland: Samen met het onderwijs heeft VNO-NCW Zeeland er voor gezorgd dat er ruim 2 miljoen euro richting het onderwijs gaat om techniek in het voortgezet onderwijs te promoten.
  4. Perspectief op Werk: Samen met de gemeenten en het UWV haalt VNO-NCW Zeeland twee keer 1 miljoen euro naar Zeeland om de krapte op de arbeidsmarkt te bestrijden.
  5. Rail Ghent Terneuzen: Nieuw spoor tussen Gent en Terneuzen is keihard nodig. Mede door de inzet van VNO-NCW Zeeland is dit dossier in beweging gekomen en lopen er nu tientallen onderzoeken die procedureel nodig zijn
  6. Stabiele ledengroei: VNO-NCW Zeeland heeft inmiddels 250 leden. Er komen veel jonge en ook vrouwelijke ondernemers bij. Er zijn mkb’ers bijgekomen, maar ook grote bedrijven als McCain en WVO Zorg. Deze mix proberen we ook terug te laten komen in het bestuur.
  7. Invloed Provinciale Verkiezingen: Veel wensen op het terrein van arbeidsmarkt, infrastructuur en ruimte komen terug in het coalitieakkoord van de provincie Zeeland. VNO-NCW Zeeland heeft een stevig debat georganiseerd en er zijn lobbygesprekken gevoerd met de formateur om onze standpunten toe te lichten.

VNO-NCW Zeeland is een relevante partij in de regio. We worden benaderd voor onze standpunten op vrijwel alle onderwerpen. We praten mee over issues als kinderopvang, maar ook duurzame inzetbaarheid van ouderen. Het gaat van cultuur tot natuur en van de Westerscheldeferry tot de spoorlijn naar Antwerpen. VNO-NCW Zeeland zit in relevante organisaties als de SER Zeeland, de Economic Board en de Zeeuwse Werkkamer. Neldes Hovestad noemde dat er ook nog wensen zijn, zoals een snelle aanpak van de Deltaweg, een bottleneck bij Goes. Ook willen we spoor richting Antwerpen vanuit het Sloegebied. Er is nog veel te bereiken, daar hebben we u bij nodig!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement