Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Maximale bereikt in huidige lobby A27 en A59

VNO-NCW Brabant Zeeland is blij verrast dat de verbreding van het zuidelijke gedeelte van de A27 als eerste onder handen wordt genomen. Dit maakte Rijkswaterstaat maandag 29 oktober jl. bekend. Door de versnelling in de planning kan oplevering mogelijk al in 2026 plaatsvinden in tegenstelling tot eerdere berichten in 2029. ‘Dit levert zowel economisch als ecologisch winst op.’ Aldus Arie Rietveld, voorzitter VNO-NCW Oosterhout.

Rietveld complimenteert Rijkswaterstaat en alle betrokken ambtenaren en bestuurders. ‘Het is fantastisch nieuws dat we vandaag ontvingen. Dank hiervoor’, aldus Rietveld.

VNO-NCW Brabant Zeeland dringt namens het bedrijfsleven al jaren aan op een snelle en goede aanpak om West-Brabant bereikbaar te houden. Men name de doorstroming op de A27 van en naar Utrecht en de A59 bij Hooipolder is al jaren een drama. Met deze beslissing voelen we ons gehoord door de overheden. De aanpassingen en verbeteringen kunnen ons niet snel genoeg gaan.

Ludieke acties

De afgelopen jaren vroeg VNO-NCW Brabant Zeeland met diverse ludieke acties aandacht voor de logistieke problemen, zowel bestuurlijk als publiekelijk. Van het ophangen van spandoeken boven de snelweg tot het aanbieden van een broodtrommel met worstenbrood aan bestuurders. ‘We hebben in het huidige lobbytraject het maximale bereikt. Dat is mede dankzij de medewerking van gemeente en provincie, maar vooral ook door onze actieve en betrokken leden’, aldus Rietveld. ‘We verwachten nu dat minister Cora van Nieuwenhuizen dit snel zal bekrachtigen met een handtekening. Als dat gebeurd is, kunnen we dit hoofdstuk afsluiten en ons richten op de toekomst.’

Lobby voor een conflictvrij knooppunt Hooipolder gaat verder

VNO-NCW Brabant Zeeland blijft streven naar een conflictvrij knooppunt Hooipolder. In de gedachten van een corridor van Rotterdam via Brabant naar Duitsland is het niet meer acceptabel en van deze tijd dat er nog stoplichten staan op de snelweg. ‘Om dit te bereiken vormen we opnieuw een coalitie met overheden om gezamenlijk te werken aan de bereikbaarheid van de regio. Dat is de opdracht die we van onze achterban meekrijgen, en daar zetten we dan ook vol op in. Mogelijk is de regiodeal van West-Brabant en Midden-Brabant verwoord in Make & Move een vertrekpunt.’ aldus Rietveld.

30 oktober 2018 BN De Stem: Regio blij met snelle aanpak Hooipolder: ‘Fantastisch nieuws’
31 oktober 2018 BN De Stem: Gejuich om eerdere aanpak Hooipolder (p. 36)

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement