Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Koninklijke Mariniers gaat ‘Zo wijd de wereld strekt’, behalve naar Vlissingen

Zeeuwse ondernemers zijn uiterst ontevreden met de aanhoudende discussie over de afgesproken verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen. VNO-NCW Brabant Zeeland roept staatssecretaris Visser en het Kabinet op om gemaakte afspraken na te komen en snel te starten met bouw van de nieuwe marinierskazerne en de daaropvolgende verhuizing. Zowel in Zeeland als in Utrecht wordt er al jaren geanticipeerd op – en geïnvesteerd in – een verhuizing waarvoor Defensie onvoldoende draagvlak weet te creëren.

Vergevorderde investeringen

Het traject om de kazerne te verplaatsen van het Utrechtse Doorn naar het Zeeuwse Vlissingen loopt al sinds 2012. Veel van de benodigde investeringen zijn inmiddels al gedaan. De infrastructuur is aangelegd, bedrijven zijn verplaatst, er zijn zelfs woningen onteigend. De provincie Zeeland, de gemeente Vlissingen en Defensie zelf investeerden al tientallen miljoenen in het project. Ook in Doorn heeft de gemeente inmiddels plannen om op het terrein van de in verval geraakte marinierskazerne een woonwijk te realiseren.

Vertrouwen in afspraken

VNO-NCW Brabant Zeeland heeft het volste vertrouwen in de landelijke politiek om alsnog de gemaakte afspraken na te komen.

“Zeeuwse ondernemers staan al jaren te popelen om de mariniers welkom te heten. Het enige dat nu nog ontbreekt, zijn de mariniers zelf”, aldus Neldes Hovestad, voorzitter van VNO-NCW Zeeland.

De onvrede onder mariniers over de aanstaande verhuizing moet echter wel worden weggenomen. Het is daarom zaak dat mariniers weten wat hen in Vlissingen te wachten staat. Zeeland is er klaar voor, het is nu aan Defensie om te zorgen dat dit gevoel wederzijds wordt. Op die manier realiseren we een toekomstbestendige kazerne in het maritieme hart van Nederland.

Maritiem Zeeland: de ideale omgeving

De provincie Zeeland met haar geschiedenis, cultuur én landschap lenen zich bij uitstek voor de vestiging van een marinierskazerne. Vlissingen als havenstad, met stadsicoon Michiel de Ruyter, is van oudsher een boegbeeld van de Nederlandse maritieme sector. De Zeeuwse rivierendelta – het gebied waar de rivieren uitmonden in de Noordzee – is bovendien de ideale omgeving voor mariniers. Ook voor de gezinnen van mariniers heeft Zeeland genoeg te bieden. Naast prachtige steden en dorpen, biedt de Zeeuwse arbeidsmarkt volop ruimte voor nieuwe beroepsbevolking. De werkloosheid is nergens in Nederland zo laag, terwijl er ook veel vacatures zijn. Woonruimte is er betaalbaar en het onderwijs is er nog kleinschalig en persoonlijk. Met North Sea Port bevindt zich in Zeeland bovendien de derde haven van Europa. “Wij weten dan ook zeker dat de mariniers zich snel thuis zullen voelen als de verhuizing straks achter de rug is.”, aldus Hovestad.

 

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
VNO-NCW Brabant Zeeland
Tijmen Bergen, manager communicatie
bergen@vnoncwbrabantzeeland.nl, 06-59922422

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement