Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Grensoverschrijdend ondernemen: obstakels en oplossingen

Ondernemen over de grens: het levert voor veel werkgevers – ja, nog steeds – problemen op. Daarom deden wij, samen met de provincie Noord-Brabant en Flanders Investment & Trade, onderzoek naar de obstakels die ondernemers ervaren bij het zaken doen over de grens. Én naar de oplossingen die zij zelf hiervoor aandragen. De uitkomst van het onderzoek dient als input voor onze belangenbehartiging.

Wet- en regelgeving

Het onderzoek laat zien dat zakendoen over de grens in de grensregio Noord-Brabant/Zeeland en Vlaanderen – door de nabije en grotere afzetmarkt – potentieel voor veel ondernemers interessant is, maar in de praktijk lastiger blijkt dan men zou hopen. Vooral de verschillende wet- en regelgeving op nationaal niveau en in specifieke sectoren tussen Nederland en Vlaanderen vormt een grote belemmering, en dan met name op het gebied van grensarbeid.

Oplossingsrichtingen

We vroegen de ondernemers zelf welke oplossingen zij graag zouden willen zien. Veel genoemd is een centrale, en vooral duidelijke en eenduidige informatievoorziening. Ook zou – op korte termijn – een informele ontmoetingsplek voor ondernemers, waarin de nodige kennis en ervaring wordt uitgewisseld, zijn vruchten af kunnen werpen.

Benieuwd naar het hele onderzoek? Klik op onderstaande button.

Ondernemen over de grens: obstakels en oplossingen

 

Vragen?

Neem  contact op met Anne Deelen, belangenbehartiger Arbeidsmarkt en onderwijs

E. deelen@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement