Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Gas erop! VNO-NCW Brabant Zeeland reikt cheque uit aan ondernemers voor verduurzaming

Op donderdag 25 oktober jl. vond de kick-off plaats van het project Gas erop! 20 Ondernemers uit West-Brabant ontvingen deze middag een cheque ter waarde van maar liefst 500 euro voor een energiescan uit handen van VNO-NCW Brabant Zeeland.

Met het project wil de ondernemingsvereniging in de praktijk ondervinden wat de mogelijkheden én onmogelijkheden zijn voor mkb-bedrijven om duurzaam te ondernemen. VNO-NCW Brabant Zeeland slaat hiervoor de handen ineen met MKB Nederland en Essent.

Duurzaam ondernemen makkelijk maken
De energiescan wordt afgenomen door Essent in samenwerking met specialist in huis Klimaatroute. Aan de hand van de energiescan ontvangt de ondernemer van Essent een uitgebreid rapport. Dit rapport bevat een advies op maat met concrete maatregelen die de ondernemer kan treffen gericht op energiebesparing. VNO-NCW brengt vervolgens enkele maanden later een bezoek aan de ondernemer om te kijken of en welke maatregelen er inmiddels zijn doorgevoerd. Waar loopt deze ondernemer tegenaan? Welke belemmeringen komt hij op zijn pad naar duurzaam ondernemen tegen? Hoe heeft hij deze opgelost? Of ziet hij toch af van het nemen van maatregelen?

In de lente van 2019 komt dezelfde groep ondernemers bij elkaar om het project te evalueren. De resultaten worden daarna bekend gemaakt. Zo hoeven andere ondernemers het wiel niet voortdurend opnieuw uit te vinden en kan gekeken worden hoe we duurzaam ondernemen ‘makkelijker’ kunnen maken voor ondernemers.

De ondernemerscirkel
De afgelopen maanden werkte VNO-NCW Brabant Zeeland samen met ondernemers de ondernemerscirkel uit. De ondernemerscirkel van West-Brabant is de regionale vertaling. Daarop is in één oogopslag te zien wat de speerpunten van de ondernemersvereniging zijn. Het project Gas erop! maakt onderdeel uit van het thema duurzaam ondernemen en stimuleert ondernemers ook een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

AD: Duurzaamheidcheques voor ondernemers
BNDeStem : Cheques voor ondernemers die energiezuinig willen zijn

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement