Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Financiële educatie voor medewerkers op een leuke manier | Aon

Uw medewerkers financieel fit met Happy Wealthy

Geld is een van de onderwerpen waar mensen zich op dit moment het meest zorgen over maken. Ook uw medewerkers hebben daar vragen over: ‘Kan ik mijn rekeningen nog betalen?’, ‘Heb ik straks nog wel voldoende spaargeld om de studie van mijn kinderen te betalen?’,‘Kan ik later mijn huidige levensstandaard aanhouden?’

Waarom geldzorgen van medewerkers ook uw probleem zijn

Medewerkers met financiële zorgen zijn minder productief, maken meer fouten en kennen meestal een hoger ziekteverzuim. Toch is het onderwerp ‘geld’ in veel bedrijven nog een taboe bij zowel de medewerkers als de werkgever. Er wordt nauwelijks gesproken over de financiële situatie van medewerkers. En dat terwijl die dus van grote invloed is op hun functioneren. Als werkgever heeft u daarom veel baat bij goede financiele educatie voor uw medewerkers. Maar hoe doet u dat op een manier die beklijft en mensen aanzet tot actie? Om antwoord te geven op deze vragen, ontwikkelde Aon Happy Wealthy.

Wat is Happy Wealthy?

Happy Wealthy is een online platform voor werkgevers, waarmee zij hun medewerkers op een speelse manier laten ontdekken hoe zij financieel gezond kunnen leven. Met behulp van gamification en storytelling worden werknemers via een web-app bewust gemaakt van de eigen keuzes en de invloed op hun inkomen nu én later. “In een tijd waarin bijna alles duurder wordt en er economische en politieke onrust is, groeit de financiële stress bij veel mensen. Als goed werkgever wil je financiële zorgen bij je medewerkers voorkomen,” verklaart Jacqueline Rosbergen, senior klantcoördinator bij Aon’s Wealth Solutions, over de geboorte van Happy Wealthy. Met Happy Wealthy biedt u uw medewerkers als goed werkgever een laagdrempelige manier van financiële educatie.

Medewerkers helpen de juiste beslissingen te maken

“Wij maken onderwerpen als pensioen, verduurzaming en geld & gedrag begrijpelijk en leuk met verhalen en spelelementen. Zo rekken we de aandachtspanne, wordt informatie beter opgeslagen en ontstaat een positieve emotionele connectie. Met behulp van onder andere augmented en virtual reality inspireren we mensen om serieus na te denken over die onderwerpen en in actie te komen. Op hun eigen tempo en op het moment dat het hen uitkomt, zodat ze bewust beslissingen kunnen nemen die van invloed zijn op hun financiële welzijn,” legt Rosbergen uit.

Meer informatie over Happy Wealthy vindt u op de website van Aon.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Astrid van Helvoort, Director Business Development Aon

 

Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement