Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

Fietsregelingen

De (elektrische) fiets wordt steeds interessanter. Voor jou als werkgever zijn er verschillende regelingen die het financieel/fiscaal aantrekkelijk maakt om de werknemer een fiets aan te bieden.

  1. Vergoeden van de fietskilometers: je mag de gefietste kilometers vergoeden met 0,19 cent per kilometer. Dit mag natuurlijk ook minder zijn, het verschil mag je aan de werknemer uitkeren (belastingvrij). Dit heeft geen invloed op de Werkkostenregeling.
  2. Een fiets van de zaak. Je mag de werknemer een fiets van de zaak geven. Het aankoopbedrag exclusief btw is een investering en kan door de werkgever over 5 jaar worden afgeschreven met een restwaarde van 10%. Afhankelijk van de jaarlijkse investeringswaarde kan er extra KIA (Kleinschalige Investeringsaftrek) mogelijk zijn. De btw aftrek is gemaximaliseerd tot € 130,- per fiets. Het niet aftrekbare deel van de btw wordt bij het bedrag van de investering opgeteld. Een fiets zou ook geleaset mogen worden.
  3. Bruto-netto voordeel: De werknemer kan via de werkgever een fiets kopen die hij betaalt met een bruto loonbestanddeel, zoals vakantiegeld, bonussen of tegen inlevering van vakantiedagen.
  4. De Cadeaufiets: je koopt een fiets voor je werknemer vanuit de werkkostenregeling.
  5. De renteloze lening: De werkgever leent het aankoopbedrag voor een fiets aan de werknemer. De medewerker betaalt geen rente. Het rentevoordeel voor de werknemer is onbelast. De werknemer kan de lening aflossen door middel van nog niet ontvangen onbelaste reiskostenvergoeding.
  6. De werkgever kan een fiets ter beschikking stellen aan de werkgever waarbij de werknemer een deel van de leasekosten betaalt uit zijn of haar bruto loon. Omdat de werknemer een fiets van de zaak heeft, vervalt wel de vaste reiskostenvergoeding.
  7. Klik hier voor een inhoudelijke uitwerking van de fiscale regelingen.

Klik hier voor een inhoudelijke uitwerking van de fiscale regelingen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement