Topvrouwen: in gesprek met Amy Davidson-Oerlemans, directeur en mede-eigenaar Kloet Onderhoud Rotterdam

10 juni 2021 | 08:30 - 10:00 | Online

De volgende topvrouwenbijeenkomst vindt plaats op donderdag 10 juni om 08:30-10:00 uur met als spreker Amy Davidson-Oerlemans. Amy is directeur en mede-eigenaar van het familiebedrijf Kloet Onderhoud in Rotterdam. Dit is een van de grootste onderhoudsbedrijven in Nederland waar sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel staat. Tijdens de bijeenkomst deelt ze haar ervaringen als topvrouw in deze mannenwereld en legt ze graag een aantal dilemma’s aan je voor.

Over Amy
Mijn naam is Amy Davidson-Oerlemans. Een ondernemer die zich niet neerlegt bij de status quo, maar liever bruggen bouwt. Dat bouwen zit in mijn DNA. Als kind groeide ik op als Vlaardingse haringkop onder de rook van Rotterdam. Zeer fanatiek was ik als enige vrouwelijke wedstrijdjudoka uit Vlaardingen. Al vanaf mijn 9e jaar was ik in de vakanties aan het werk in het familiebedrijf Kloet Onderhoud. Daar verdiende ik 5 gulden in de week als telefoniste, maar toen onderzocht ik al hoe ik mijn inkomstenmodel kon vergroten. Ik werd dus ook onkruidwieder en koffierondbrenger. In deze tijd is de basis van mijn ondernemerschap gelegd.

Kloet Onderhoud is het 100 jaar oude vastgoedonderhoudsbedrijf dat ik nu als 4e generatie mag runnen. Wij bouwen aan leefbare huurwoningen in Zuid-Holland, Zeeland en West Brabant door deze te verduurzamen en te onderhouden. Dit doen wij voor onze opdrachtgevers zoals de woningbouwcorporaties, gemeenten maar ook de grote beleggers. In deze huurwoningen wonen ook vaak onze eigen mensen. Voor hen bouw ik aan een stabiele financiële toekomst waarbij ze zonder fysieke klachten hun pensioengerechtigde leeftijd kunnen behalen. Dit kan doordat zij een jongere medewerker naast zich hebben staan. Deze leerling komt maar al te vaak uit een moeilijke situatie. Jonge meiden krijgen zelfs vaak te maken met pesterijen of zelfs discriminatie als zij kiezen voor een baan in de onderhoudssector. Daarmee gaat heel wat talent verloren. Wij bouwen aan een toekomst voor deze jongeren waarbij ze de basisstabiliteit krijgen om een goede baan op de arbeidsmarkt te krijgen en te behouden.

Dit alles doe ik niet alleen, want succes maak je samen! Achter mij staat een team klaar dat me steunt en met wie ik deze bruggen kan bouwen. Naast mij staan mijn beide broers. Wij geven werkgelegenheid aan 70 werknemers, 50 onderaannemers en talloze leveranciers.

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar haar verhaal? Meld je dan aan!

Hartelijke groet,

Team VNO-NCW Brabant Zeeland

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement