Innovatie en duurzaamheid: waar liggen de kansen?

22 september 2021 | 15:30 - 17:30 | Nunner logistics, Helmond

Omschrijving

De eerste fysieke bijeenkomst van de community duurzaamheid bij VNO-NCW lid, Nunner Logistics in Helmond.

We nemen je mee in het onderwerp Innovatie en duurzaamheid: waar liggen de kansen?

Presentaties worden verzorgd door:

Van Hall Innovations
Van Hall Innovations is opgericht door Gerard Lathouwers en hij gaat ons vertellen over zijn ervaringen en innovaties op het gebied van duurzaamheid.

Hij emigreerde van Nederland naar Puerto Rico in 2010, hier werd hij herhaaldelijk geconfronteerd met tropische stormen en aardbevingen. Het gevolg was dat de energie- en watervoorziening er regelmatig uitlag. Hij besloot om een 100% duurzaam huis te bouwen, inclusief een zonne-energiesysteem volledig off the grid en een waterzuiveringssysteem dat regenwater via UV-filters kon zuiveren. Dit alles om ervoor te zorgen dat hij zelfvoorzienend was tijdens een natuurramp wanneer de stroom uitviel. In 2017 ontving hij de hoogste award van Cemex op het gebied van duurzaam bouwen. Drie jaar later maakte hij gebruik van zijn kennis en begon zijn uitvinding te vermarkten onder de vlag ‘van Hall Innovations’ in Nederland.

Nunner Logistics
Het bedrijf werd in 1955 opgericht in de wijnregio van Zuid-Stiermarken in Oostenrijk, heeft meerdere vestigingen in Europa en heeft momenteel zijn hoofdkantoor in Nederland. Nunner is een toonaangevende leverancier van logistieke diensten. Het bedrijf biedt een geïntegreerd portfolio van logistieke diensten dat de totale toeleveringsketen van bron tot eindgebruiker omvat. Nunner ontwerpt, ontwikkelt, integreert, verkoopt en exploiteert geavanceerde logistieke oplossingen die door klanten – in alle sectoren van industrie en handel – worden gebruikt om een transparant, kostenefficiënt en betrouwbaar toeleveringsketen- en distributiesysteem te creëren.

Nunner heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en is onder andere ISO 14001 gecertificeerd en lid van Green freight Europe, waar ze actief bijdragen aan het standaardiseren van meetnormen voor de CO2-voetafdruk. Nunner heeft de CO2-voetafdruk voor haar klanten de afgelopen jaren aanzienlijk verlaagd. Erwin Cootjans zal ons meenemen tijdens de sessie over hoe zij duurzaamheid in de organisatie geïntegreerd hebben.

Aanmelden

Voor vragen en/of aanmelden kun je contact opnemen met Rena Swalen via swalen@vnoncwbrabantzeeland.nl

APP Aanmelden Activiteiten

 

We blijven bij onze bijeenkomsten de bestaande maatregelen steeds goed opvolgen. Onze bijeenkomsten organiseren we binnen de dan geldende coronamaatregelen, op locaties en in samenwerking met partijen die de handhaving kunnen garanderen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement