Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Masterclass Internationaal ondernemen: Groeien over de grens, hoe vind je de juiste zakenpartner? 

7 maart 2022 | 15.30 - 18.00 | Evoluon | Eindhoven

In vijf specialistische masterclasses over internationaal ondernemen voor het MKB word je voorbereid om als ondernemer je vleugels uit te slaan naar het buitenland. De economie is op stoom. Dit is hét moment. Een gedegen voorbereiding en informatievoorziening maken de marktentree kansrijker. Daarnaast kunnen veel problemen en misstappen in het internationaal zakendoen voorkomen worden.

De masterclasses worden fysiek georganiseerd (in kleine groepen) en mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven, WTC Eindhoven, OVE en VNO-NCW Brabant Zeeland*. Ervaren exportcoaches doceren de masterclasses en ondernemers delen hun ervaringen.

De eerste masterclass Groeien over de grens: hoe vind je de juiste zakenpartner? vindt plaats op maandag 7 maart van 15.00 – 18.00 uur bij het Evoluon in Eindhoven.

Programma

15.15 uur Ontvangst
15.30 uur Masterclass van Roland van Marlen, exportcoach WTC NL: Hoe omzeil je de tien meest gemaakte beginnersfouten?
16.00 uur Ondernemerservaringen: Menaparts, Vogel’s en Innofaith
17.00 uur Partnersearch, Ofwel: aan de slag met je eigen praktijkcase en de visie voor je eigen bedrijf. Vraag een gratis exportgesprek van twee uur aan met de exportcoach en wissel met hem van gedachten. Aanmelden voor een exportgesprek kan via info@wtce.nl. Er zijn 16 gesprekken beschikbaar.
17.45 uur Uitwisseling en evaluatie
18.00 uur Afsluiting: drinks & bites

Meer informatie en aanmelden
Neem voor vragen, meer informatie of deelnemen aan deze bijeenkomst contact op met Vivian Schoormans via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Data en thema’s masterclasses Internationaal ondernemen

Maandag 21 maart
Distributiekanalen, logistiek, leveringsvoorwaarden: ‘Rekening houden met extra kosten voor levering!’

Maandag 11 april
Marktwerking & international recruitment: ‘Medewerkers uit het buitenland werven biedt een oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt. Waarmee moet een ondernemer rekening houden?’

Maandag 16 mei
Internationale e-commerce: ‘Met een webshop is internationale sales kansrijk. Waarmee dien je rekening te houden als je exporteert?’

Maandag 20 juni
Patenten & subsidies: ‘Het belang van merk- en productbescherming & beschikbare subsidies/vouchers voor internationaal ondernemen’

* De bijeenkomsten zijn onderdeel van de MKB-deal, een samenwerking van o.a. de gemeente Eindhoven, WTC Eindhoven, Stichting Ondernemersverenigingen Eindhoven (OVE) en VNO-NCW Brabant Zeeland om het brede MKB te versterken. Met deze deal stimuleert het ministerie van Economische Zaken regionaal het midden- en kleinbedrijf en bieden zij ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, innovatie en internationalisering.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement