Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

De nieuwe wereldorde

25 juni 2019 | 12.00 - 14.00 (incl. lunch) | Cacaofabriek | Helmond

De Chinese wereldorde komt eraan. In oktober 2017 stippelde president Xi de route uit: als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet zijn ‘Chinese droom’ zijn uitgekomen: China is dan de leider van de wereld.

In een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen betoogt Rob de Wijk dat dit gaat lukken. Als China het mondiale machtsspel behendig speelt en koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie van Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence, zal het de wereldorde gaan bepalen.

Datum en locatie

dinsdag 25 juni 2019 van 12.00 tot 14.00 uur (inclusief lunch)
bij de Cacaofabriek, Cacaokade 1 in Helmond

Boekbespreking

Al twee keer was Rob de Wijk onze gastspreker. In 2012 heeft hij zijn boek ‘5 over 12’: gepresenteerd waarin hij beschreef hoe Nederland toch sterker uit de crisis kon komen. In 2016 lichtte hij de actuele geopolitieke ontwikkelingen in de wereld toe. Op 25 juni a.s. komt hij graag opnieuw naar Helmond om zijn laatste boek ‘De nieuwe wereldorde’ Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt te bespreken.

Na afloop ontvangen alle aanwezigen een exemplaar van het boek.

Aanmelden

Deelname aan deze lunchbijeenkomst is voorbehouden aan maakbedrijven die zijn aangesloten bij VNO-NCW Brabant Zeeland. Aanmelden via Ien van de Rijdt, E. rijdt@vnoncwbrabantzeeland.nl.

 

Rob de Wijk

Over Rob de Wijk

Rob de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Hij houdt zich bezig met geopolitiek en internationale veiligheid en publiceerde talloze boeken en artikelen. Daarnaast is Rob een veelgevraagd commentator voor radio en tv, columnist voor Trouw en medepresentator van Boekestijn en De Wijk op BNR Nieuwradio.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement