Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Eric de Ruijsscher benoemd tot nieuwe voorzitter VNO-NCW Zeeland

Het bestuur van VNO-NCW Zeeland heeft Eric de Ruijsscher, CEO en DGA van H4A, benoemd tot voorzitter van VNO-NCW Zeeland per 1 januari 2021. Hij zal op die datum de voorzittershamer overnemen van René Smit, voorzitter raad van bestuur van ZorgSaam, die sinds dit voorjaar de voorzittersfunctie waarneemt. De komende maanden gebruikt Eric de Ruijsscher om zijn voorzitterschap van de Economic Board Zeeland af te ronden en over te dragen.

Betrokken bestuurder

Eric de Ruijsscher (58) is zeer betrokken bij de ontwikkeling van Zeeland. Hij heeft naast zijn positie bij H4A brede bestuurlijke ervaring opgebouwd in diverse functies waaronder het voorzitterschap van de Economic Board Zeeland (heden), voorzitter Bouwend Nederland – afdeling Zeeland (2008-2015), lid raad van toezicht van de HZ University of Applied Sciences (m.i.v. september 2020), en commissaris bij het Asfalt Kennis Centrum (AKC). Eric de Ruijsscher beschikt over een uitgebreid netwerk binnen en buiten de regio dat in zijn rol bij VNO-NCW zeer van pas komt.

Samen sterker uit de crisis

“Ik heb veel zin om de voorzittershamer over te nemen. VNO-NCW Zeeland is een strategische partner voor het bedrijfsleven in Zeeland. Onze provincie is van oudsher economisch een diverse en sterke regio, maar heeft momenteel te maken met verschillende uitdagingen zoals bijvoorbeeld de gevolgen van de coronacrisis voor de Zeeuwse economie. Samen met ondernemers, onze leden en partners, wil ik mij inzetten om ervoor te zorgen dat Zeeland sterker uit deze crisis komt. Wij hebben als regio veel te bieden en door doorzettingsvermogen en innovatie heb ik vertrouwen dat dat ons lukt”, aldus Eric de Ruijsscher.

Eric de Ruijsscher zal na zijn aantreden als voorzitter VNO-NCW Zeeland onder meer vertegenwoordigen bij de Economic Board Zeeland en het algemeen bestuur van VNO-NCW Brabant Zeeland.

Contactpersoon voor meer informatie:

Erik van Oosten, regiomanager VNO-NCW Zeeland, 06 2505 1508, oosten@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement