Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Cybertrends voor het mkb in 2023 | Aon

De kans dat uw organisatie getroffen wordt door een cyberincident neemt ieder jaar toe. Het is niet meer de vraag óf maar wanneer u hier slachtoffer van wordt. Om deze risico’s financieel beheersbaar te houden, sluiten veel bedrijven een cyberverzekering af. Maar het aantal incidenten is hierdoor niet afgenomen. Integendeel, de afgelopen jaren kregen verzekeraars met een grote hoeveelheid schadeclaims te maken. Wat doet dit met de verzekerbaarheid van uw risico’s? Dat hoort en ziet u tijdens het cyberwebinar: ‘Cybertrends voor het mkb in 2023’

Bekijk het webinar

Eerst maatregelen nemen, dan verzekeren

De toegenomen schadelast toonde aan dat bedrijven met alleen een cyberverzekering nog niet beschermd zijn tegen een hack of lek. Dit noodzaakte verzekeraars om hun premies (soms explosief) te laten stijgen. Daarnaast eisten zij dat bedrijven eerst preventieve en schadebeperkende maatregelen namen, voordat zij een verzekering konden afsluiten. Het effect van deze reactie is inmiddels duidelijk zichtbaar. Bij verzekerde organisaties is een duidelijke afname van incidenten zichtbaar.

Nieuwe kijk op cyberweerbaarheid

Verzekerbaarheid kan dus niet meer los gezien worden van genomen maatregelen. De focus van bedrijven verschuift daardoor langzaam van cybersecurity naar brede cyberweerbaarheid. Het voorkomen van incidenten blijft belangrijk, maar er wordt ook van bedrijven verwacht dat ze adequaat reageren op een incidenten en dat ze vooraf nadenken over hoe ze schade zo veel mogelijk kunnen beperken. Deze aandacht voor cyberweerbaarheid is een continu proces.

Waar moet u rekening mee houden in 2023?

Tijdens het webinar bespreken onze experts wat er nodig is om ook volgend jaar uw cyberrisico’s beheersbaar en verzekerbaar te houden. Door de juiste maatregelen te nemen, beschermt u uw organisatie en houdt u uw risico’s betaalbaar. Want vrijwel alle verzekeraars vragen om extra (technische) maatregelen, zowel bij het nieuw afsluiten als het verlengen van een cyberverzekering. Het is belangrijk dat u tijdig en met het juiste inzicht begint met de implementatie van deze maatregelen.

Besproken onderwerpen

Tijdens dit webinar bespreken de cyberexperts van Aon en Eye in 60 minuten hoe mkb-organisaties zich het beste kunnen voorbereiden op de ontwikkelingen van 2023. We gaan onder meer dieper in op de volgende punten:

  • De trendbreuk in stijgende premies van cyberverzekeringen
  • Veranderingen in de aangeboden dekkingen
  • ‘Must have’ weerbaarheidsmaatregelen in 2022
  • Nieuwe eisen en trends voor 2023
  • De waarde van incident response readiness
  • De nieuwe rol van Managed Endpoint Detection & Response
  • Efficiënte en effectieve aanpak voor nu en de toekomst

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit webinar is vooral interessant voor verzekerings-, risico- en IT-managers en directies van middelgrote organisaties. Maar nodig ook uw collega’s uit, want uw maatregelen versterken de verzekerbaarheid en cyberveiligheid pas echt wanneer de hele organisatie betrokken is.

Bekijk het webinar

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Astrid van Helvoort, Director Business Development Aon

 


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement