Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Bouw als verenigingsmanager mee aan VNO-NCW Oost-Brabant

Wil jij een bijdrage leveren aan het optimaliseren van het Brabantse ondernemersklimaat? Heb je een sterke affiniteit met het Brabantse bedrijfsleven? Kun jij ondernemers, partners en stakeholders binnen en buiten VNO-NCW Brabant Zeeland enthousiasmeren en verbinden? Dan ben jij onze nieuwe verenigingsmanager voor de regio Oost-Brabant.

Wie zijn wij?

VNO-NCW Brabant Zeeland is het sterkste ondernemingsnetwerk in de regio Brabant en Zeeland. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie, werken nauw samen met onze leden én andere organisaties en maken nieuwe verbindingen tussen ondernemers mogelijk. We hebben een vestiging in Tilburg en in Sas van Gent. In onze vestiging in Tilburg zijn 24 medewerkers met veel enthousiasme en kennis actief. Kijk voor meer informatie op www.vnoncwbrabantzeeland.nl.

Je functie

Ter vervanging zijn wij per direct op zoek naar een energieke verenigingsmanager voor de regio Oost-Brabant. De rol van de verenigingsmanager is veelzijdig. Je bent een verbinder en ziet het als een uitdaging om het netwerk van VNO-NCW Brabant Zeeland uit te bouwen, te onderhouden en te verstevigen. Je bent de rechterhand van het bestuur in de regio. Je bent oprecht geïnteresseerd in ondernemers en signaleert hun wensen en weet die om te zetten in bijeenkomsten of projecten, waaraan ondernemers graag meedoen. Je werkt snel en pakt eerder de telefoon dan dat je een brief schrijft, alhoewel je ook een vlotte pen hebt. Je zorgt ervoor dat bij lobbyactiviteiten allereerst bestuursleden en ondernemers aan het woord komen en soms ben je ook zelf gezaghebbend woordvoerder. Je maakt een positieve eerste indruk, bent resultaatgericht en weet zaken overtuigend en met charme voor elkaar te krijgen. Je bezoekt dagelijks ondernemers en overheden waarbij je naast de verbinding ook de lobby voert op de thema’s die voor jouw regio van belang zijn.

Je belangrijkste taken

 • Je vervult een spilfunctie tussen ondernemers. Je verbindt mensen en organisaties met elkaar.
 • Je bouwt een krachtig ondernemersnetwerk verder uit.
 • Je initieert en begeleidt lobbyprojecten in de regio.
 • Je overlegt met verschillende stakeholders: bestuurders, politici, onderwijs en andere partijen.
 • Je bent bekend met het politieke landschap en stapt makkelijk af op vertegenwoordigers van de verschillende partijen.
 • Je organiseert bijeenkomsten.
 • Je draagt bereikte resultaten en successen uit.
 • Je bent verantwoordelijk voor ledencontact en ledenacquisitie.

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • meerjarige (minimaal 5 jaar), relevante werkervaring bij voorkeur in een complexe, bestuurlijke omgeving met een diversiteit aan belangen;
 • affiniteit met het bedrijfsleven in met name de regio Oost-Brabant;
 • bekend zijn met de stakeholders;
 • ondernemersgeest, risico’s durven nemen, servicegericht, flexibel (ook ten aanzien van werktijden), overtuigingskracht, doorzettingsvermogen, representatief en uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie en een hectiek die passend is bij een vereniging van onze omvang. De functie van verenigingsmanager is geen functie die je tussen 9 en 5 invult. Vergaderingen, netwerkbijeenkomsten en overleg vinden vaak plaats in de avonduren. Het betreft dan ook een functie van 36 uur per week. Bij gebleken geschiktheid zijn er doorgroei mogelijkheden.

Ben jij onze ideale kandidaat?

Stuur dan je CV en bijbehorende motivatie naar Patricia van der Voort, office manager. E: voort@vnoncwbrabantzeeland.nl.
Wil je meer informatie over de inhoud van deze functie of heb je andere vragen? Neem ook daarvoor even contact op met Patricia van der Voort, T 013 205 00 01.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door VNO-NCW Brabant Zeeland niet op prijs gesteld.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement