Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Biedt de compensatieregeling marinierskazerne kansen voor Zeeland?

Onlangs presenteerde speciaal gezant Bernard Wientjes het rapport ’Wind in de Zeilen’, waarin de compensatieregeling voor het wegblijven van de marinierskazerne is opgenomen. Het kabinet, de provincie Zeeland, gemeente Vlissingen en waterschap Scheldestromen hebben daarover een akkoord bereikt. Provinciale Staten en de gemeenteraad van Vlissingen moeten de voorstellen nog goedkeuren.

VNO-NCW Zeeland zet in op een duurzame regeling die bijdraagt aan een structurele versterking van de Zeeuwse economie, het bedrijfsleven en de werkgelegenheid. Belangrijk voor ons zijn investeringen in de verduurzaming van de haven en industrie, versterking van de kennis- en onderwijsinfrastructuur en het verbeteren van de bereikbaarheid van Zeeland en achterlandverbindingen.

Het rapport van Wientjes is veelomvattend met een breed scala aan onderwerpen inclusief infrastructuur, onderwijs, industrie, haven en zorg, en een zogenoemde Law Delta. De voorstellen bieden kansen voor een structurele versterking van Zeeland en de Zeeuwse economie en voor ondernemers. Wel zijn veel voorstellen nog weinig concreet. Het gaat dan om onderzoeken waarvan de uitkomsten nog niet bekend zijn. Ook is er onduidelijkheid over de uitvoering en timing van de verschillende voorstellen. De komende tijd zullen wij ons nadrukkelijk sterk maken voor meer duidelijkheid en het concreet maken van de voorgestelde plannen.

Wientjes sluit aan bij VNO-NCW Zeeland

Na de zomer komt Bernard Wientjes naar Zeeland voor een speciale bijeenkomst met VNO-NCW leden. Hij geeft dan een toelichting op de voorstellen gaat in op de mogelijkheden die het rapport biedt voor ondernemend Zeeland. Binnenkort volgt er meer informatie over deze bijeenkomst.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement