Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

A50: bedrijfsleven wacht op startschot minister

Het is steeds vaker ‘polonaiserijden’ op de A50 tussen Nijmegen en Eindhoven. Volgens de meest recente cijfers van de ANWB staat de A50 zelfs op plek 5 (ochtendspits) en plek 8 (avondspits). Eerder gaf het bedrijfsleven al aan dat het aantal ongelukken ongekend hoog is: 1000 sinds 2010. Met name de knooppunten Bankhoef (Wijchen) en Paalgraven (Oss) zijn de flessenhalzen. Op beide punten komen twee snelwegen samen en gaat de weg van vier naar twee rijstroken.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

 

 Het georganiseerd bedrijfsleven vraagt, samen met de lokale overheden, al geruime tijd om actie. Voorlopig blijft het echter bij een onderzoek naar de problemen. De provincie Noord-Brabant heeft al aangegeven te willen kijken naar voorfinanciering van eventuele maatregelen. Uiteindelijk zal het Ministerie voor het grootste deel moeten investeren in de oplossingen.

Ondernemersverenigingen VNO-NCW Brabant Zeeland, VNO-NCW Midden, evofenedex en Transport en Logistiek Nederland willen dat de Minister gaat verkennen welke oplossingen op de A50 toereikend zijn. Voor de ondernemers is de ernst van de problemen al lang duidelijk. ‘’De regio staat in de startblokken, we wachten op het startschot van de minister’’, stellen ze.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met VNO-NCW Brabant Zeeland, Inigo Beeker: beeker@vnoncwbrabantzeeland.nl of 06-57131245. 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement