Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

2020: Vóór alles is onze rol verbindend en constructief

– Nieuwjaarsgroet van Eric van Schagen (voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland) en Neldes Hovestad (voorzitter regio VNO-NCW Zeeland) –

2019 was een goed jaar voor onze vereniging. We organiseerden mooie bijeenkomsten – met de LENTEPRIKKEL met rijksbouwmeester Floris Alkemade als een van de hoogtepunten – en we draaiden veel waardevolle projecten. Bovendien groeiden we qua ledenaantal en kwalitatief, hetgeen we zien als een erkenning voor ons belangrijke werk. Wat betreft belangenbehartiging was 2019 een belangrijk jaar met enkele stevige dossiers op arbeidsmarkt en onderwijs, duurzaamheid, infrastructuur, en natuurlijk was stikstof een van dé thema’s van 2019.

Laten we het ons overkomen, of organiseren we zelf?

Omdat veel dossiers nog zeer actueel zijn, lijkt 2020 op voorhand wederom een uitdagend jaar te worden. We praten daarom op topniveau met bestuurders om samen oplossingen te vinden voor de thema’s van deze tijd: energietransitie, robotisering, digitalisering en circulariteit. Ontwikkelingen met grote gevolgen, waarbij het gaat om de toekomst van onze regio en van heel Nederland. Voor ons draait het om aandacht en ontwikkelruimte voor ondernemers met innovatieve oplossingen, maar ook om het faciliteren en de organisatie en bestuurbaarheid ervan: laten we het ons overkomen, of organiseren we die?

Wij wijken af in een maatschappij die vooral roept dat het anders moet

Wij hebben daar een mening over, willen vanuit ons ondernemerschap onze bijdrage leveren en zijn ons bewust van onze belangrijke rol. Vóór alles is die rol verbindend, constructief, maar ook kritisch en genuanceerd. Daarmee wijken we af in een maatschappij die vooral langs de lijn staat te roepen dat het anders moet of de zaak alleen maar vertraagt of stil legt. We werken goed samen met regionale en landelijke overheden, met brancheverenigingen, maar vooral met jullie, onze leden. Uit signalen die we van jullie ontvangen, leiden we af dat dit de rol is die van ons wordt verwacht.

Unieke samenwerking tussen provincies

Dat onderschreven we deze week met een unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven en overheidsbestuurders. Op 8 januari spraken wij over de noodzaak om de infrastructuur in onze regio een sterke impuls te geven. Dat deden we met een bijzonder gezelschap: Giel Braun, voorzitter van de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV), directeuren Ellen Kroese en Huub Narinx (LWV), de gedeputeerden infrastructuur Christophe van der Maat (Brabant), Harry van der Maas (Zeeland) en Hubert Mackus (Limburg) en ondergetekenden. Onze provincies zijn samen goed voor een belangrijk deel van de Nederlandse economie. We willen met deze samenwerking vanuit het Zuiden een krachtig signaal afgeven aan de landelijke politiek.

Ondernemerskracht

Als regio hebben we ons te positioneren op steeds meer verschillende speelvelden. Lokaal, regionaal, landelijk en internationaal. Er is geen andere overkoepelende en formeel goed doorverbonden organisatie die dat doet voor het gezamenlijke bedrijfsleven in Brabant en Zeeland. Dat doen we met de steun vanuit de enorme ondernemerskracht van deze regio.

Heb je zelf zorgen of ideeën? Aarzel niet om ze met ons te delen.

We wensen je een ondernemend en succesvol 2020!

Eric van Schagen,                                                             Neldes Hovestad,
voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland                        voorzitter VNO-NCW regio Zeeland

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement