Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

VNO-NCW Zeeland levert input nieuwe coalitie

Zeeland werkt na de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019 hard aan een nieuwe coalitie. VNO-NCW Zeeland stelde voor de verkiezingen een verkiezingsmanifest op samen met PORTIZ en North Sea Port. Op 9 mei jl. mochten we onze standpunten uit dit manifest toelichten bij formateur De Bat en de kandidaat-gedeputeerden.

Voor het Zeeuwse bedrijfsleven is dit het momentum om goede input te leveren op het nieuwe coalitieakkoord 2019-2023. Naar verwachting wordt er in juni een nieuw college van Gedeputeerde Staten geformeerd bestaande uit CDA, SGP, PvdA en VVD.

Daarom grepen we de afgelopen periode een aantal kansen aan om de standpunten van ondernemers in dit nieuwe akkoord te krijgen:

  • Samen met PORTIZ en North Sea Port schreven we een verkiezingsmanifest dat we eerder aan de politieke partijen en de formateur aanboden.
  • VNO-NCW Zeeland maakt ook onderdeel uit van SER Zeeland. Hierin hebben we als bedrijfsleven samen met de vakbeweging standpunten bepaald. Dit uitte zich in een brief over de sociaal-economische thema’s van Zeeland.
  • Ook stuurden we samen met Evo Fenedex, TLN, Bouwend Nederland en ANWB een brief over de Midden-Zeeland Route en het belang om te investeren in een snelle doorstroom vanuit Goes naar het noorden.
  • Op 9 mei jl. gingen onze bestuurders in gesprek met de formateur en kandidaat-gedeputeerden waar we de standpunten van het bedrijfsleven goed konden verwoorden.

VNO-NCW Zeeland werkt aan een bereikbaar Zeeland, waar het goed wonen en werken is. Het is van groot belang dat we aantrekkelijker worden voor nieuwe werknemers.

Joan van Burg (SGP), Anita Pijpelink (PvdA), Leon Verlinden (provincie Zeeland), Matthijs van Manen (FNV), Luit Ezinga (voorzitter SER Zeeland) en Cees Pille (VNO-NCW Zeeland)

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement