Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Van kippenboer naar uniek concept in prefab betonbouw

Innovatieve bedrijven verwelkomen we graag in ons netwerk. Bouwbedrijf Willy Naessens Nederland sloot zich onlangs aan. We spraken met Suzan Dorgelo.

Wie is Willy Naessens?

“Willy Naessens is een Belgische, selfmade man, geboren in 1939. Hij begon ooit als kippenboer en bouwde zijn eigen kippenstal omdat hij dit efficiënter, beter en goedkoper kon dan anderen, zo vond hij. Zijn buurman zag dit en vroeg  hem of hij ook voor hem een stal kon bouwen. Dat is het begin van de Willy Naessens Group.”

“Willy is inmiddels 80 jaar oud en geen CEO meer, maar wel onderdeel van het bestuur. Hij is een bijzonder mens. Ondernemer pur sang. Hij ziet overal kansen en is ontzettend betrokken bij zijn bedrijf en zijn medewerkers. Ook hier in Nederland kent hij al zijn mensen. Zijn karakter en betrokkenheid kenmerkt ons bedrijf. Daarom is onze slogan: ‘Wij zijn Willy’.”

Wat doet Willy Naessens Nederland?

“Willy Naessens Nederland is een landelijk opererend bouwbedrijf gespecialiseerd in het bouwen van bedrijfshuisvesting met een uniek, eigen prefab beton concept. We bouwen panden voor diverse opdrachtgevers: van MKB tot logistiek en van opslag tot bioscoop. Wij beheren het hele proces; van ontwerp, engineering en productie tot transport en montage. Daarmee hebben we alle essentiële aspecten volledig in eigen beheer. Verticale integratie, zoals dat zo mooi heet.”

“Willy Naessens Nederland is onderdeel van de Willy Naessens Group. Van oorsprong een Belgisch, internationaal opererend bouwbedrijf met vestigingen in België,  Nederland en Frankrijk. Maar we zijn daarnaast ook actief in Luxemburg, Roemenië en Denemarken. Met 1850 mensen zijn we een groot bedrijf, maar hebben nog steeds het karakter van een familiebedrijf. Dat merk je als je hier op de werkvloer bent. Korte lijnen tekenen onze organisatie, zowel intern als extern met onze ketenpartners en onze klanten. We denken van begin af aan met ze mee. Niet alleen om te adviseren, maar ook om het idee dat ze hebben, direct zo goed mogelijk in ons concept te verwerken. Zo besparen  we tijd en geld en vindt optimalisatie plaats. Er is zeker nog steeds familie betrokken in het bedrijf. De kinderen van Willy werken in de onderneming en zitten in het bestuur maar ook CEO Dirk Deroose is familie.”

Hoe maken jullie met impact met jullie bedrijf?

“Enerzijds met ons unieke concept van prefab betonbouw, anderzijds door onze korte lijnen, het familiaire karakter en onze maatschappelijke betrokkenheid. Wij staan graag naast onze relaties. Kortom: een sterk netwerk van mensen binnen en buiten het bedrijf. Wij zijn samen Willy en dat stralen we met trots uit.”

Wat verwacht je van het lidmaatschap van VNO-NCW?

“Natuurlijk uitbreiding van ons netwerk, maar ook kennisdeling en –vergaring over maatschappelijke vraagstukken. Als maatschappelijk betrokken bedrijf hebben we hart voor onze omgeving. Zowel regionaal als landelijk, maar ook voor onze klanten én onze mensen. VNO-NCW Brabant Zeeland is een goed platform om mee te denken en te praten.”

Hoe willen jullie andere ondernemers inspireren?

“We zijn een onderneming met een uniek concept en denkwijze en we zijn specialist als het gaat om beton. We bestaan 5 jaar in Nederland, maar er werken mensen met ruim 20 jaar ervaring. Al die kennis als familiebedrijf én als internationale speler delen we graag.”

“We zijn heel trots op onze mensen, onze ketenpartners en onze klanten. Eigenlijk gewoon onze hele organisatie en iedereen daar omheen. Ook hierin kunnen we anderen inspireren en kennisdelen.”

JOUW VERHAAL OP DEZE WEBSITE?

Ben je lid van VNO-NCW Brabant Zeeland en wil je jouw ondernemersverhaal delen?
Of zoek je juist ondernemers die jou kunnen helpen met een uitdaging?

Laat het ons weten!

Mail of bel met Jacqueline Buster, communicatiemedewerker, T. (013) 205 00 06 of E. buster@vnoncwbrabantzeeland.nl, of laat jouw verhaal hier achter.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement