Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Gezocht: bedrijven die overgaan op groene waterstof als energiedrager

Het succes van de energietransitie staat of valt met alternatieven voor fossiele brandstoffen. Groene waterstof is zo’n alternatief dat binnen afzienbare termijn beschikbaar komt. Tegen de achtergrond van de netcongestie is dat een aantrekkelijk alternatief. Het goede nieuws is dat er concrete plannen zijn voor een waterstofbuisleiding tussen de Rotterdamse haven en chemiecluster Chemelot. 

Realisatie van deze Deltacorridor start begin 2024. Het project draagt inmiddels de status van nationaal belang. De vierdelige buisleiding verbinding tussen Port of Rotterdam en Chemelot, met aftakkingen naar het Ruhrgebied en potentieel richting Antwerpen, moet groene waterstof tussen de chemische clusters vervoeren. De grondstof en energiedrager is niet alleen voor de grootschalige chemie in Nederland beschikbaar, maar ook voor kleinere bedrijven die een verduurzamingsslag willen maken.

Daarom zijn wij voor deze corridor op zoek naar (groot)verbruikers op energiegebied die hierin geïnteresseerd zijn. Het gaat om een minimale hoeveelheid van 10.000 ton waterstof (of CO2) per jaar, zowel individueel als bedrijf of als regionaal collectief.  Het streven is de waterstof vanaf 2026 te gaan leveren.

Reacties en meer informatie:

Jan van Mourik, manager belangenbehartiging VNO-NCW Brabant Zeeland
mourik@vnoncwbrabantzeeland.nl | 06 25 05 15 09

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement