Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Kennissessie Omgevingswet – nu snel nog een aanvraag indienen of beter wachten?

15 maart 2022 | 16.00 - 17.00 | online

Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor de fysieke leefomgeving vereenvoudigen en samenvoegen. De Omgevingswet moet alle bestaande regelgeving op het gebied van de ruimtelijke ordening vervangen. 26 wetten, 60 algemene maatregelen van bestuur en 75 ministeriële regelingen worden samengebald in deze ene wet.

De invoering van deze wet is al herhaaldelijk en zelfs recentelijk uitgesteld. Dit vanwege de complexiteit van de operatie, onder andere op het punt van de automatisering. De invoering zit er echter wel degelijk aan te komen en zal niet lang meer op zich laten wachten is de inschatting. Tijdens deze online kennissessie gaan drie inhoudsdeskundigen in op:

  • de vraag waar het ook al weer om ging;
  • de essentie van de nieuwe wet;
  • de ervaringen uit de huidige praktijk.

Ieder nemen zij 10 minuten de tijd om één en ander toe te lichten. De overige tijd gebruiken we om de interactie met jou als deelnemer te zoeken en jouw vragen te beantwoorden. De sessie zal begeleid worden door Jan van Mourik, manager belangenbehartiging bij VNO-NCW Brabant Zeeland.

Onze inhoudsdeskundigen zijn:

Jan van den Broek – VNO-NCW/MKB
Jan van den Broek is senior legal counsel bij VNO-NCW en MKB Nederland in Den Haag. Hij verzorgt de inleiding op dit thema. Jan is in Maastricht gepromoveerd op ‘Bundeling van omgevingsrecht’ en auteur van het ‘Handboek Omgevingswet in de praktijk’ (Kluwer) en ‘Commentaar & Context Omgevingswet’ (Boom).

Joop van Berkel – ABAB Legal
Wat gaat er nu daadwerkelijk veranderen? Wat is de impact van deze wet? Joop van Berkel, jurist vastgoedrecht, ruimtelijke ordening en milieu van ABAB Legal weet van de hoed en de rand. Hij neemt je mee in de essentie van deze nieuwe wet.

Bas van Velthoven – BMD
Bas heeft in de dagelijkse praktijk als adviseur omgevingsrecht te maken met het vraagstuk ‘nu snel nog een aanvraag indienen of beter wachten’? Hij begeleidt diverse bedrijven in de voorbereiding op bouwprojecten en veranderingen binnen processen die vanuit milieuperspectief gevolgen hebben voor hun omgevingsvergunning. Hij bespreekt enkele praktijkvoorbeelden.

Na afloop van deze online kennissessie heb je meer inzicht wat de invoering van de Omgevingswet voor jouw onderneming betekent. Daarbij kun je ook inschatten of je nu nog snel een aanvraag in moet dienen of dat je beter kunt wachten.  

Aanmelden
Ben je lid van VNO-NCW Brabant Zeeland? Meld je dan aan via onze leden app. Nog geen lid, maar wel geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar Vivian Schoormans via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl.

APP Aanmelden Activiteiten

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement