Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Verduurzaming integreren in je bedrijfsmodel: en nu doorpakken!

13 juli 2022 | 14.30 - 18.30 | Koning Willem II Stadion | Tilburg

Het bedrijfsleven is zich meer dan ooit bewust van de noodzaak om te verduurzamen. Jij hebt de eerste stappen hiervoor inmiddels gezet. Maar hoe ga je nu verder? Hoe integreer je verduurzaming in jouw businessmodel voor de lange termijn?

Tijdens deze bijeenkomst gaat Herman Molenaar (voormalig CFO Vanderlande) in op de noodzaak om te verduurzamen aan de hand van de keiharde cijfers en de huidige actualiteit. Ondernemer Bart van Wijlen (Aannemersbedrijf Van Wijlen) neemt zijn bedrijf als praktijkvoorbeeld hoe je de energietransitie doorvoert binnen jouw bedrijf.

Daarna gaan we tijdens break-outsessies de diepte in onder leiding van onze strategische partners Van Mossel, Kuijpers, Aon, Rabobank en ABAB Subsidiefocus.

We sluiten natuurlijk af met een gezellige netwerkborrel met drinks & bites.

Aanmelden

Spreekt het onderwerp en programma je aan, meld je dan nu aan via onze leden-app. Bij aanmelding kun je je voorkeur voor twee break-outsessies doorgeven. Het is ook mogelijk om een vervanger (denk aan de sustainability manager) te laten deelnemen of een introducé mee te nemen. Lukt het aanmelden niet via de app of ben je (nog) geen lid van onze vereniging,  stuur dan een mail naar Vivian Schoormans via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl en vergeet daarbij ook niet je voorkeur voor de break-outsessies te vermelden. Je kunt Vivian ook mailen voor vragen of meer informatie.

APP Aanmelden Activiteiten

Aan het einde van deze bijeenkomst:

  • Ken jij als geen ander de sence of urgency om door te pakken met de langetermijnverduurzaming van je bedrijf
  • Heb je meer inzicht en handvatten hoe je de energietransitie integreert in jouw businessmodel
  • Heb je de kans gekregen in contact te komen met andere ondernemers die bezig zijn met de verduurzaming van hun bedrijf
  • Ga je naar huis met nieuwe verfrissende inspiratie en motivatie om je te blijven inzetten voor verduurzaming van jouw onderneming
  • Ben je op de hoogte van de verschillende subsidies en hoe je deze maximaal kunt benutten*
  • Weet je wat je kunt doen om jouw verzekeringskosten zo laag mogelijk te houden*
  • Weet je wat energielabel C – kantoor inhoudt, de haalbaarheid ervan en de consequenties*
  • Weet je welke mogelijkheden er zijn om je wagenpark toekomstbestendig te verduurzamen*
  • Ben je op de hoogte van de grootste knelpunten, uitdagingen en oplossingen op het gebied van collectieve verduurzaming op een bedrijventerrein *

(*) Afhankelijk van jouw keuze voor de break-outsessies

Datum, tijdstip en locatie

Wanneer? Woensdag 13 juli
Waar?
Koning Willem II station in Tilburg
Hoe laat?
Van 15.00-17.30 uur

Programma

14.30 u Inloop en ontvangst
15.00 u Start bijeenkomst en welkom
15.05 u Keynotespreker Herman Molenaar
15.35 u Presentatie casus Aannemersbedrijf Van Wijlen
15.55 u Naar break-out ruimtes
16.00 u Break-out ronde 1
16.45 u Break met klein hapje en wisselen
17.00 u Break-out ronde 2
17.45 u Netwerkborrel met drinks & bites

Herman Molenaar | Waar staan we nu en wat kunnen we verwachten: de keiharde cijfers

Herman Molenaar, voormalig CFO Vanderlande, is een gemotiveerde ondernemer die ambitie op het gebied van verduurzaming koppelt aan kennis vanuit de praktijk. Een inspirator die aan de hand van actuele data een beeld schetst van waar we nu staan en wat we kunnen verwachten. ‘Maak je ambities concreet en neem als ondernemer het voortouw’, aldus Herman.

Bart van Wijlen | Best Practice 

Bart van Wijlen, directeur van Aannemersbedrijf Van Wijlen, is één van de vele ondernemers uit onze regio die energietransitie volledig heeft opgenomen in zijn bedrijfsmodel. Hij laat je zien hoe hij dit aangepakt heeft in de praktijk. Welke keuzes maakte hij, waar liep hij tegenaan en wat levert het hem op?

Break-outsessies | De diepte in met praktische handvatten

 

Verduurzaming (bedrijfs)mobiliteit en overheidsinvloed

Een inspirerende workshop, verzorgd door Maarten Bos, mobiliteitsexpert Van Mossel, over de ontwikkelingen welke gepaard gaan bij het verduurzamen van een zakelijk wagenpark. Een greep uit de thema’s: aanbod vanuit importeurs, bedrijfswagens, binnenstedelijk vervoer, ontwikkeling op het gebied van motoren en laden.

 

Dé uitdaging in de energietransitie; het collectief verduurzamen van bedrijventerreinen

Verduurzaming van een bedrijventerrein vraagt om een collectieve aanpak, het individueel verduurzamen van bedrijven leidt tot hogere kosten en veroorzaakt knelpunten in de energie-infrastructuur. Dus een samenwerking tussen ondernemers(vereniging), vastgoedeigenaren, leveranciers, adviseurs en de overheid is noodzakelijk(!). Tijdens deze workshop bespreekt Martijn van Helmond, Technisch Directeur Kuijpers Ecopartners, de grootste knelpunten en uitdagingen. Daarnaast worden er oplossingen  gepresenteerd en wordt er  een beeld geschetst van hoe de energie-infrastructuur er in 2050 uit zal zien.

 

Verzekeren van risico’s in een steeds duurzamere wereld

Het verduurzamen van je bedrijf brengt risico’s met zich mee op het gebied van verzekeringen. Welke impact heeft dit op jouw verdienmodel en wat betekent dit voor de verduurzaming van jouw gebouw(en) en mobiliteit? Het laatste wat je wilt, is dat het rendement van jouw investering opgaat aan verzekeringspremies. Laat je informeren over hoe je je het beste kunt voorbereiden, de invloed die je zelf als ondernemer hebt en de grootste kansen. Samen met zijn collega’s neemt Peter van den Brink, Industry Director Energy, Marine & Logistics je tijdens de workshop mee op de verduurzamingsreis in verzekeringsland met concrete praktijkvoorbeelden en “food for thought”.

 

Subsidiekansen voor een duurzame bedrijfsvoering

Subsidiefocus is een subsidie- en innovatieadviesbureau en helpt bedrijven om hun innovatieve en duurzame plannen te vertalen naar financierbare projecten. Boudewijn Zuijderhoudt, senior consultant innovatie en Stijn Brouwers, consultant innovatie, nemen je mee door het subsidielandschap, waarbij we de verschillende subsidiekansen bekijken die mogelijk zijn bij het verduurzamen van je bedrijf. Denk hierbij aan het verduurzamen van je bedrijfspand of productieproces. Welke mogelijkheden zijn er en hoe kunnen deze maximaal benut worden? Een losse investering in LED-verlichting kan al subsidie opleveren, maar ook het bouwen van een compleet gecertificeerd duurzaam bedrijfspand met oog voor zowel milieu als interne aspecten kan een aanzienlijk netto voordeel opleveren. Aan de hand van voorbeelden uit onze dagelijkse praktijk laten we je zien hoe subsidies kunnen helpen om je duurzame plannen te financieren.

 

Energielabel C-kantoor: verplichting of kans?

Per 1 januari 2023 geldt de energielabel C verplichting voor kantoorpanden. In deze workshop neemt Huib van Gorkom, Business Manager Energietransitie  – Coöperatieve Rabobank, je mee in de verplichtingen, gevolgen en risico’s van deze nieuwe regelgeving. Uiteraard horen hier ook oplossingen bij. Welke concrete acties kan jij ondernemen op het gebied van verduurzaming? Wij geven jou inzicht in jouw verduurzamingsmogelijkheden en financieringsmogelijkheden.

 

Spreekt het onderwerp en programma je aan, meld je dan nu aan via onze leden-app. Bij aanmelding kun je je voorkeur voor twee break-outsessies doorgeven. Het is ook mogelijk om een vervanger (denk aan de sustainability manager) te laten deelnemen of een introducé mee te nemen. Lukt het aanmelden niet via de app of ben je (nog) geen lid van onze vereniging,  stuur dan een mail naar Vivian Schoormans via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl en vergeet daarbij ook niet je voorkeur voor de break-outsessies te vermelden. Je kunt Vivian ook mailen voor vragen of meer informatie.

APP Aanmelden Activiteiten

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement