Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Zeeuwse bedrijven gevraagd mee te denken over opvang vluchtelingen

De Veiligheidsregio Zeeland en de Provincie Zeeland vragen het Zeeuwse bedrijfsleven om mee te denken over geschikte locaties en oplossingen voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen. Dagelijks lezen of horen wij over de enorme uitdagingen bij het opvangen van vluchtelingen. Door de verschillende humanitaire crises in en om Europa zoeken vele duizenden mensen hun heil in veilige landen waaronder Nederland. Ook in Zeeland worden vluchtelingen opgevangen, en ook in Zeeland is het een moeizame zoektocht naar passende opvanglocaties. De nood is zeer hoog.

Opvang en bewoning van klein tot groot

Voor deze opvang gaat het om panden die beschikbaar zijn voor minimaal een periode van een half jaar en die geschikt zijn voor bewoning. Het is belangrijk dat basisvoorzieningen aanwezig zijn of in ieder geval gemakkelijk zijn aan te brengen. Er is behoefte aan verschillende vormen van opvang en bewoning; klein voor bijvoorbeeld het huisvesten van gezinnen, en middelgroot voor groepen van tussen 10 en 50 personen, bijvoorbeeld voor asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen. Ook aan locaties voor grootschalige noodopvang van asielzoekers, zoals in de voormalige marinierskazerne in Vlissingen en de Zeelandhallen in Goes, is behoefte.

Suggesties?

Kun jij een locatie ter beschikking stellen of heb je ideeën over locaties die voor een langere periode beschikbaar zijn voor de opvang van vluchtelingen? Dan kun je contact opnemen met Wendie van de Merbel (wendie.vandemerbel@tholen.nl) of Nysja de Jonge (n.dejonge@terneuzen.nl). Zij zetten zich in om de opvangmogelijkheden in Zeeland in kaart te brengen. Ook hebben zij meer gedetailleerde informatie over de voorwaarden voor opvanglocaties en de financiële vergoeding die beschikbaar is.

 

Erik van Oosten, regiomanager VNO-NCW Zeeland
oosten@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement