Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Van Meer en Hydrauvision winnaars Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2023

Van Meer uit Tholen is de winnaar van de juryprijs en Hydrauvision Groep uit Schoondijke gaat naar huis met de publieksprijs van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2023. Zij mogen hun innovaties de beste van Zeeland noemen dit jaar en verslaan hiermee de andere genomineerden: Bayck uit Terneuzen, Floor Foods uit Kapelle en MDE Automation uit Tholen.

De innovatie van Van Meer

Van Meer ontwikkelde een Modular Hybrid propulsion drive systeem. Dit systeem zorgt voor een veilige hybride aandrijflijn aan boord van schepen. Hierdoor kunnen schepen op conventionele brandstof, hybride of volledig elektrisch varen waarbij het schip aan de kade geladen wordt door een megawatt DC-charger. Deze innovatie zorgt voor een lagere tot zelfs nul uitstoot van emissies, als ook een lager tot geen brandstof gebruik.

‘Het was opnieuw kiezen uit vijf prachtige innovaties en vijf mooie bedrijven. Mede dankzij de studenten is de jury unaniem tot het oordeel gekomen dat Van Meer dit jaar de winnaar is. Als Zeeland kunnen we trots zijn op dit familiebedrijf. Ze hebben een enorme groei doorgemaakt en investeren nu in nieuwe innovaties’, aldus de jury.

VNO-NCW Zeeland bood Van Meer een jaar lang gratis lidmaatschap aan. ‘VNO-NCW Zeeland is partner van de Emergoprijs en we hebben een plaats in de vakjury. Zo’n mooi, groeiend en innovatief bedrijf is een inspiratie voor onze vereniging en leden’, aldus Erik van Oosten, regiomanager VNO-NCW Zeeland.

Over de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo werd voor de 21ste keer georganiseerd en uitgereikt. De prijs wordt mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Kamer van Koophandel, Dockwize , VNO-NCW Brabant Zeeland en Omroep Zeeland.

Vragen of meer informatie?

Neem dan even contact op met Erik van Oosten via oosten@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement