Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Krachtvoer voor Ondernemers: tweede editie | Vijfentwintig bijzondere ondernemers over de arbeidsmarkt

VNO-NCW Brabant Zeeland presenteert de tweede editie van ‘Krachtvoer voor Ondernemers’. Namens de ondernemingsvereniging ging Ton Gimbrère van april tot november 2021 opnieuw met vijfentwintig bijzondere ondernemers en bedrijven in gesprek. Deze keer over de arbeidsmarkt en het personeelsbeleid van Brabantse ondernemers. Hij schreef daarover wekelijks een blog. Marian Thunnissen, Lector Dynamische Talentinterventies bij Fontys Hogeschool verrijkte de bundel met een expertbijdrage. Het project is uitgevoerd in opdracht van Pact Brabant.

Download hier de publicatie

Van ondernemer tot ondernemer

Gimbrère, zelf ondernemer in hart en nieren, voormalig directeur van Bonheur Horeca Groep in Tilburg, winnaar ‘Brabants Werkgever met een Maatschappelijk Hart 2014’ en ambassadeur Innovatief Werkgeverschap, blikt terug: “Tijdens een kop koffie met dé lokale specialiteit uit de stad van de ondernemer ontstonden openhartige en inspirerende gesprekken, van ondernemer tot ondernemer.”

Gimbrère: “Tijdens de koffiegesprekken heb ik de visie van bedrijven op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en een “Leven Lang Ontwikkelen” verzameld. Ik sprak met ondernemers uit velerlei branches: van installatietechniek tot kinderopvang. Ieder gesprek leverde bruikbaar ‘Krachtvoer’ op voor andere ondernemers. De columns geven inspiratie en effectieve voorbeelden.”

Expertbijdrage Marian Thunnissen, Fontys Hogeschool

In expertbijdrage roept Marian Thunnissen, Lector Dynamische Talentinterventies bij Fontys Hogeschool op tot meer samenwerking. Tussen ondernemers, bijvoorbeeld binnen branches of op bedrijventerreinen, maar ook samenwerking tussen werkgevers, werknemers, onderwijs en andere regionale partners. Ellen Kroese, directeur VNO-NCW Brabant Zeeland en Brabants gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen schreven samen een voorwoord. De foto’s waren opnieuw van Joris Buijs.

Kracht en innovatievermogen Brabantse ondernemers

Met de uitgave draagt de werkgeversvereniging bij aan de kracht en het innovatievermogen van het Brabantse ondernemerschap in deze lastige periode. De verfrissende ideeën en voorbeelden zijn ‘Krachtvoer’ voor andere ondernemers én input voor de belangenbehartiging van de ondernemingsvereniging. De eerste editie van ‘Krachtvoer voor Ondernemers’ verscheen in 2020.

Samenwerking Pact Brabant

De publicatie kwam tot stand in opdracht van Pact Brabant: een samenwerkingsverband waaraan onderwijs, sociale partners, gemeenten en provincie deelnemen. Door Pact Brabant wordt op bestuurlijk niveau afgestemd over de aanpak van de crisis op de Brabantse arbeidsmarkt.

Vragen over dit bericht kunt u richten aan Tijmen Bergen, manager communicatie, bergen@vnoncwbrabantzeeland.nl, 06-59922422.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement