Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

HR-Community: Open Hiring

30 maart 2023 | 09.30 - 11.30 | Wiltec | Uden

Onze HR-Community voor HR-managers en -directeuren gaat zich de komende maanden verdiepen in de employee journey. In verschillende sessies gaan we samen op reis langs verschillende thema’s. Van emloyer branding tot exitgesprekken.  Deze keer gaan we ons verdiepen in open hiring.

Open Hiring door Start Foundation

Open Hiring is een concept wat ontstaan is in Amerika. Bernie Glassman richtte Greyston Bakery op. Glassman wilde de armoede bestrijden door werk te creëren voor mensen die het moeilijkst aan een baan komen. Start Foundation heeft dit concept samen met Greyston vormgegeven in Nederland met het platform Open Hiring.

Open Hiring houdt in dat je, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Zonder sollicitatiegesprek, cv of bemoeienis van de overheid. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of ervaring.

We sluiten in het werving-en-selectieproces bewust en onbewust veel mensen buiten. Open Hiring geeft de gebruikelijke vooroordelen en twijfels geen ruimte. Zo startte Loes de Volder, eigenaar van MamaLoes als eerste bedrijf in Nederland met Open Hiring (zie: Bij dit Nederlandse bedrijf krijgt iedereen een baan. Zonder sollicitatie | Werk | AD.nl)

‘Iedereen kan pakketjes met babyspullen inpakken. Of je nu jong bent of oud. De Nederlandse taal spreekt of niet. Een diploma hebt of niet’, aldus Loes de Volder, directeur van MamaLoes. MamaLoes begon in 2009 begon met een klein winkeltje in babyspullen in Goirle en is inmiddels uitgegroeid tot een heuse keten van vier winkels en een uitgebreide webshop. Ruim 130 medewerkers telt MamaLoes inmiddels, en de groei is er nog lang niet uit. Van begin af aan hebben Loes en Marco de Volder kansen gegeven aan mensen uit de bijstand die nergens anders aan het werk kwamen. Loes de Volder deelt tijdens de bijeenkomst haar ervaringen met Open Hiring en wie weet raak jij ook geïnspireerd om het eens te proberen!

Iedereen energiek, duurzaam en slim aan het werk en veilig weer thuis. Daar doen we het voor. Elke dag opnieuw”. Dat is de missie van Wiltec. Het bedrijf uit Uden is specialist op het gebied van Industrie & Spuiterijtechniek, Veiligheid & Bedrijfskleding en Kantoor & Facilitair. Bedrijven helpen verbeteren en optimaliseren, elke dag een beetje beter. Daar staat Wiltec voor.

Werk voor iedereen

Sociaal en inclusief ondernemen is belangrijk voor Wiltec. Dat blijkt onder andere uit de actieve rol die het bedrijf heeft bij diverse platforms en initiatieven die zich inzetten om mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een kans op werk te bieden.

In 2021 is Wiltec gestart met Open Hiring. Wiltec is ervan overtuigd dat iedereen die wil werken, mee moet kunnen doen op de arbeidsmarkt. Het maakt niet zoveel uit waar een medewerker vandaan komt of wat zijn of haar verleden, ervaring of leeftijd is. Het gaat erom welke talenten iemand heeft en hoe we die van waarde kunnen laten zijn, voor het bedrijf én voor de medewerker. Wiltec wil koploper zijn als het gaat om het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare arbeidspositie. In deze HR-bijeenkomst deelt Bart Zegers, directeur bij Wiltec, zijn ervaringen.

Kortom genoeg inspiratie tijdens deze bijeenkomst! Ook ga je in gesprek met onder andere Start Foundation om eventuele hobbels weg te halen. Op deze manier kun jij geïnspireerd terug naar je organisatie!

Wanneer: donderdag 30 maart 2023
Tijdstip: 09.30 – 12.00 uur
Locatie: Wiltec, Industrielaan 24 in Uden

Programma

09.00 u Inloop
09.30 u Start bijeenkomst
09.35 u Keynote: Jos van Delft (projectleider bij Start Foundation), Frits Swinkels (programma coördinator Open Hiring bij Start Foundation), Loes de Volder (eigenaar en oprichter van MamaLoes), Bart Zegers (Directeur Wiltec)
10.35 u Korte pauze
10.45 u Breakoutsessie
11.30 u Plenaire terugkoppeling door Jos en Frits
12.00 u Afsluiting

Meld je aan!

Ben je lid van onze vereniging, meld je dan snel en eenvoudig aan via onze ledenapp. (Nog) geen lid of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Marjolein Deryckere via berkmortel@vnoncwbrabantzeeland.nl.

APP Aanmelden Activiteiten

Over de HR-Community

De HR-Community is dé plek waar ruim 300 HR-managers en -directeuren in een vertrouwde omgeving personele uitdagingen bespreekbaar maken,  praktijkervaringen delen, kennis en nieuwe inzichten opdoen en actualiteiten doornemen. Je haalt er dus altijd iets uit waar je mee aan de slag kan.

Meer informatie over de HR-Community >

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement