Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Bezoek PORTIZ/VNO-NCW Zeeland HR groep aan Elopak

De PORTIZ/VNO-NCW Zeeland HR groep is een begrip onder de HR eindverantwoordelijken van het grotere Zeeuwse bedrijfsleven. Vier keer per jaar worden ervaringen uitgewisseld en nieuwe initiatieven besproken. Deze keer waren we te gast bij Veli Eryürük, sr. HR officer bij Elopak.

Dit bezoek stond in het teken van diverse opleidingsinitiatieven die momenteel worden uitgerold om de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt in technische beroepen te verminderen. Ook Scalda heeft veel openstaande vacatures, met name bij docenten. Daarom deed Veronique van de Reijt, directeur Maritiem, ICT en Techniek, een dringende oproep om ervaren praktijkmensen (gedeeltelijk) in te kunnen zetten hiervoor. Goed om te zien dat de aanwezigen hier in hun eigen bedrijf verder naar willen kijken zodra eea scherper in beeld is gebracht.

Projectleider Carlo Smolders lichtte daarnaast de pilot van het Junior Praktijkprogramma Procestechniek toe. In samenwerking met meerdere bedrijven komen jongeren straks nog eerder met de praktijk in aanraking. De deelnemende bedrijven zijn enthousiast en stellen mentoren beschikbaar. Ook De Pooter zit niet stil. Promise Sieka liet zien hoe zij zij-instromers benaderen en snel klaarstomen voor een baan bij één van hun relaties in de procestechniek.

Tot slot vertelde Jean-Paul Leenknegt hoe via de CO3 Campus Spaanse studenten worden geworven en begeleid tijdens hun stage bij één van de deelnemende Zeeuwse bedrijven in de food- en procestechniek. De pilot is meer dan succesvol en geeft veel mogelijkheden voor de toekomst.

Na een gezellige netwerklunch vertrok de groep richting het onlangs geopende volautomatische distributiecentrum. Indrukwekkend om te zien en mooi om te vernemen dat Elopak hierin een voortrekkersrol heeft!

De volgende vergadering van PORTIZ/VNO-NCW HR groep is op 6 oktober as. We zijn dan te gast bij Zeelandia.

Meer weten?

Neem contact op met Erik van Oosten of Chantal de Jonge.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement