Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Vlog 1000 x dank!

De dag van de 1000 Voorbeelden

Op 29 maart 2018 is het de Dag van de 1000 Voorbeelden. Inspirerende voorbeelden van werkgevers met personeel met een arbeidsbeperking verdienen deze dag extra aandacht. Daarom gaat collega Anne Deelen al vloggend op ‘visite’ bij vier ondernemers – en ambassadeurs van de werkbedrijven – die zich vanuit het hart actief inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En ze komt niet met lege handen 😉

Videos

1000 x dank!

Lars van der Hoorn, Joyce Witte, Bart Zegers en Frans Huijbregts. Vandaag zetten we jullie in het zonnetje!

De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland om mensen te informeren over de Banenafspraak. Deze afspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. Elke arbeidsregio in Nederland ondersteunt ondernemers in de regio bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te blijven. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.

In 2019 vindt alweer de derde ‘Dag van de 1000 Voorbeelden’ plaats, en wel op donderdag 14 maart 2019.

Op www.participerenloont.nl, een initiatief van VNO-NCW West-Brabant, staan inspirerende verhalen van werkgevers die vertellen wat sociaal ondernemen oplevert.

 

Klik hier voor het jaaroverzicht 2018

Arbeidsmarkt en onderwijs

Arbeidsmarkt en onderwijs

Een gezonde arbeidsmarkt met daarop afgestemd onderwijs. Voor ondernemers blijft het onverminderd van belang. Maar liefst 28% van de leden van VNO-NCW Brabant Zeeland geeft aan dat het thema Onderwijs en arbeidsmarkt de eerste prioriteit krijgt binnen de eigen onderneming, gevolgd door 23% die het onderwerp aandraagt als tweede prioriteit.

Ondanks de aantrekkende economie lopen werkgevers nog vaak tegen belemmeringen aan. In bepaalde sectoren – zoals de techniek – is er sprake van een krappe arbeidsmarkt. Dit maakt het vinden van de werknemers een lastige opgave. Bovendien brengt het (vast) in dienst nemen van personeel veel risico’s met zich mee. Vakmanschap gaat verloren door een gebrek aan flexibiliteit. En juist die flexibiliteit blijkt, in een regio waar technologieën zich in een razend tempo ontwikkelen, ontzettend hard nodig.

Lees verder

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement