Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Wat wij herkennen in de leerrekening van Rutte III

Een veranderende arbeidsmarkt vraagt om veranderende randvoorwaarden. Dat geldt in het bijzonder voor de scholingsmogelijkheden van werknemers. Want, het is voor ondernemers belangrijk dat werknemers beschikken over de juiste vaardigheden. Het kabinet speelt hier nu op in door aan de slag te willen met een ‘leerrekening’. In dit plan herkennen wij een aantal van onze suggesties: een stap in de goede richting, en daar zijn we blij mee!

 

Herkenbare elementen 
In 2016 presenteerden wij onze ideeën om meer flexibiliteit en aanpassingsvermogen op de arbeidsmarkt mogelijk te maken in het programma ‘Personeelsbeleid in Transitie’. Een aantal elementen van dit programma zien we nu terug in de ‘leerrekening’ van Rutte III. Het kabinet wil een potje voor de werknemer creëren dat kan worden gebruikt voor scholing en ontwikkeling. Zo houden werknemers meer regie op eigen loopbaan. Daarnaast moeten werkgevers de mogelijkheid krijgen om de investeringskosten in de inzetbaarheid van werknemers in mindering te brengen op de transitievergoeding. Een goede zaak vinden wij!

Veranderende randvoorwaarden, een must!
Dus, een duim voor Rutte III. Wij zien de leerrekening als een goede stap om de ontwikkeling van werknemers te stimuleren. De arbeidsmarkt verandert in een rap tempo. Dat betekent dat randvoorwaarden om goed te kunnen (blijven) ondernemen dat ook moeten doen. Goed opgeleid personeel is daarin een heel belangrijke factor.

Peter Struik,
voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement