Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

VNO-NCW Breda\Etten-Leur\Zundert

Bestuur VNO-NCW Breda

Samen met het bestuur van VNO-NCW Breda zetten wij ons in voor werkgevers in de gemeenten Breda, Etten-Leur en Zundert. Het bestuur bestaat uit lokale ondernemers. Hierdoor is de vereniging laagdrempelig, toegankelijk en staan we met beide benen in de ondernemerspraktijk.

Raymond Kouwenberg (Schoonmaakbedrijf Klein)
Voorzitter
Bart de Kok (De Kok Bouwgroep)
Bestuurslid
François Moelands (TechnoGroup)
Bestuurslid
Jeroen Baardemans ( KOROKI Communications)
Bestuurslid
Leo de Bruin (Krinkels BV)
Bestuurslid
Nick van Tellingen (Dataleaf)
Bestuurslid
Paul Teeuwen (VNO-NCW Brabant Zeeland)
Secretaris
1
/ 01

Ondernemersagenda Breda \ Etten-Leur \ Zundert

De ondernemersagenda is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: Hoe zorgen we dat bedrijven kunnen blijven beschikken over voldoende en goed personeel? Hoe zorgen we voor voldoende uitbreidingsmogelijkheden en goede bereikbaarheid? En wat is nodig om in de toekomst voorop te kunnen lopen in verduurzaming van bedrijven en bedrijventerreinen? Met deze speerpunten op onze ondernemersagenda willen we het ondernemersklimaat voor bedrijven in de regio Breda, Etten-Leur en Zundert versterken.

Arbeidsmarkt en onderwijs

 • Aantrekkelijke regio om te wonen, werken en studeren
  Een aantrekkelijke regio is nodig om talent aan te trekken en te behouden voor bedrijven. We zetten ons in om de zichtbaarheid van bedrijven in de regio te vergroten. Bijvoorbeeld door het stimuleren van een multicompanytraineeship of het inzetten van onze communicatiekanalen.
 • Sterkere samenwerking tussen ondernemers en met onderwijsinstellingen
  Samenwerking is van belang voor kennisdeling, de lokale economie, werkgelegenheid en binding met de regio. Tussen ondernemers om (lokaal) zakendoen te stimuleren. Met het onderwijs om te zorgen voor voldoende stageplaatsen, mogelijkheden voor een leven lang ontwikkelen en een betere aansluiting tussen het opleidingsaanbod en de werkvloer. We zijn voorstander van een online platform waarin bedrijven en studenten elkaar kunnen vinden. En we stimuleren ontmoetingen tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en studenten.
 • Samenwerken aan een slimmere en efficiëntere SROI uitvoering
  Ondernemers ondervinden veel praktische uitdagingen bij het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De rol van instanties is niet altijd duidelijk en onderlinge samenwerking kan worden verbeterd. We zetten ons in om het voor werkgevers eenvoudiger te maken. Zoals door een voorportaal van waaruit iedereen gericht wordt doorverwezen naar de juiste organisatie en dienst in de regio.

Bereikbaarheid en ruimte

 • Zorg voor voldoende lokale uitbreidingsmogelijkheden voor het MKB
  Het MKB is de basis van de economie en zorgt voor lokale werkgelegenheid. Er is ruimte nodig voor het MKB om lokaal te groeien en te ondernemen zodat ze hier kunnen blijven. Er moeten niet alleen grote kavels voor grote investeerders worden aangeboden maar ook kleinere percelen. We agenderen dit actief bij de betrokken partijen.
 • Verbeter en verslim de bereikbaarheid van bedrijven en bedrijventerreinen
  Voor de bereikbaarheid van de regio en logistieke stromen zijn de A16, A27, A58, A59 (en Hooi-polder) essentieel. Verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers en OV-bereikbaareid laten op diverse bedrijventerreinen te wensen over. Voor de digitale toegankelijkheid van bedrijven is glasvezel in toenemende mate een essentiële voorziening voor de continuïteit van processen. We bespreken dit met de betrokken partijen om hier de komende jaren noodzakelijke stappen op te zetten.

Milieu en duurzaamheid

 • Vooroplopen in verduurzamen van panden en bedrijventerreinen
  Door een collectieve aanpak kan de regio een voorloper worden in duurzaamheid en circulariteit. Zoals door het verbinden van reststromen, lokaal groene stroom opwekken en opslaan, praktische ondersteuning bij subsidietrajecten, duurzame en praktische mobiliteitsoplossingen en bouwtechnische mogelijkheden. We doen dit bijvoorbeeld door het identificeren van ‘Quick Wins’ voor panden en terreinen. En door ons in te zetten voor duidelijke communicatie of wellicht zelfs één (overheids)loket voor ondernemers.

 

Vragen of meer informatie?

Wil je weten wat we voor jou en jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Paul Teeuwen, regiomanager van VNO-NCW West-Brabant, via teeuwen@vnoncwbrabantzeeland.nl of  06 – 45 82 94 47.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement