Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

VNO-NCW Amerstreek

Bestuur VNO-NCW Amerstreek

Samen met het bestuur van VNO-NCW Amerstreek zetten wij ons in voor werkgevers in de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen en Altena. Het bestuur bestaat uit lokale ondernemers. Hierdoor is de vereniging laagdrempelig, toegankelijk en staan we met beide benen in de ondernemerspraktijk.

Arie Rietveld (OCT & Rietveld Logistics)
Voorzitter
Thijs Rodenburg (Rodenburg Group)
Bestuurslid
Sjoerd Voermans (Schoonmaakbedrijf Perfekt)
Bestuurslid
Marcel van den Brink (Stantec)
Bestuurslid
Chris Kieboom (Oome Raamsdonk)
Bestuurslid
Sanne Geerts (Geerts)
Bestuurslid
Roeland Janus (Janus Vaten)
Bestuurslid
1
/ 01

Ondernemersagenda Amerstreek

De ondernemersagenda is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: Hoe zorgen we dat bedrijven kunnen blijven beschikken over voldoende en goed personeel? Hoe zorgen we voor voldoende uitbreidingsmogelijkheden en goede bereikbaarheid? En wat is nodig om in de toekomst voorop te kunnen lopen in verduurzaming van bedrijven en bedrijventerreinen? Met deze speerpunten op onze ondernemersagenda willen we het ondernemersklimaat voor bedrijven in de Amerstreek versterken.

Arbeidsmarkt en onderwijs

 • Meer jongeren laten kiezen voor een carrière in de Amerstreek
  Voor de toekomst van de Amerstreek is het van groot belang om aantrekkelijker te worden voor jongeren. Er is te weinig kennis over de carrièrekansen die onder andere de maakindustrie en logistiek in onze regio bieden. Hybride leeromgevingen bieden hiervoor kansen. We maken een actieplan op om meer jongeren te laten kiezen voor een carrière én leven in onze regio.
 • Faciliteer adequate huisvesting voor arbeidsmigranten
  Buitenlandse werknemers zijn een onmisbare aanvulling op de tekorten van de ondernemers in de Amerstreek. De huisvestingsmogelijkheden in de regio zijn erg beperkt. Op dit moment wordt dit veelal ingevuld met reguliere woningen in de toch al krappe woningmarkt. We willen dat er mogelijkheden worden gecreëerd voor grootschalige huisvesting in de regio.

Bereikbaarheid en ruimte

 • Verbeter en verslim de bereikbaarheid van bedrijven en bedrijventerreinen
  Voor de bereikbaarheid van de regio en de logistieke stromen is verbreding van de A27 en het stoplichtvrij maken van de A59 essentieel. Ook moet een oplossing worden gezocht voor de gevaarlijke korte oprit bij Oosterhout-Zuid.De bereikbaarheid van de regio met het openbaar vervoer en de fiets moet worden verbeterd. Zowel tussen de steden als dorpen als op en naar de bedrijventerreinen. De verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers en de OV-bereikbaarheid op de bedrijventerreinen is over het algemeen ontoereikend.
 • Bouwen, bouwen, bouwen: meer nieuwe woningen in de Amerstreek
  De afgelopen decennia zijn er relatief weinig nieuwbouwprojecten in onze regio opgeleverd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Breda en Tilburg. Het grote tekort aan woningen én aan personeel in de regio vraagt om flinke nieuwbouwplannen. Specifiek voor Oosterhout willen we dat er ook ingezet wordt op nieuwbouw aan de oostkant van de A27.

Milieu en duurzaamheid

 • De verduurzaming van de Amerstreek begint op de bedrijventerreinen
  Bedrijventerreinen zijn dé plekken waar duurzaamheid concreet wordt en de energietransitie zal plaatsvinden. Werk daarom samen aan concrete verduurzamingsplannen voor elk bedrijventerrein. Kijk daarbij naar slimme verbindingen van bijvoorbeeld reststromen en zorg dat het delen van energie aantrekkelijk wordt. Voor Vijf Eiken zijn hiervoor al concrete plannen en ook voor Everdenberg-Oost biedt dit kansen. We zetten ons in om bottlenecks voor ondernemers weg te nemen om te verduurzamen, door lobby op onder meer waterstof en slimme oplossingen voor netcongestie.

Vragen of meer informatie?

Wil je weten wat we voor jou en jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Johan Vincenten, regiomanager NO-NCW West-Brabant, via vincenten@vnoncwbrabantzeeland.nl of  06 – 45 14 73 53.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement