Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Vestigingsklimaat Zeeland op de agenda van de formatie

Deze maand zit VNO-NCW Zeeland met de formerende partijen om de tafel die samen een nieuwe coalitie willen vormen om Zeeland te besturen. Voorafgaand aan de provinciale statenverkiezingen hebben wij onze vijf ondernemersstandpunten gepresenteerd en op 6 maart de lijsttrekkers uitgedaagd om hierover met elkaar in debat te gaan. Een aantal van onze ondernemersstandpunten werd in de verkiezingsprogramma’s is meegenomen. Nu is het van belang dat het coalitieakkoord dadelijk ook de ondernemersbelangen omarmd en zal inzetten op de versterking van het ondernemersklimaat in de provincie. VNO-NCW Zeeland heeft daarover alle nieuwe statenleden een brief gestuurd.

De belangrijke thema’s zijn een vitale arbeidsmarkt (groei naar 450.000 inwoners), een ambitieuze woonagenda (extra 37.000 woningen in 2030), de versterking van de bereikbaarheid van Zeeland en die van Zeeuwse kernen, het faciliteren van een effectieve energietransitie van het mkb en de industrie en het versterken van de bestuurlijke slagkracht van Zeeland. Om al deze uitdagingen aan te gaan kan het belang van een slagvaardige overheid en een efficiënte samenwerking tussen Zeeuwse overheden niet worden onderschat.

Breed draagvlak

Het coalitieakkoord, vormt straks de leidraad waarlangs belangrijke besluiten over de toekomst van de provincie Zeeland genomen gaan worden. Als VNO-NCW Zeeland blijven wij ook tijdens de formatie in gesprek met de politiek en (toekomstige) bestuurders. De kracht en uitvoerbaarheid van het coalitieakkoord neemt verder toe wanneer dit kan rekenen op een breed maatschappelijk draagvlak en meer is dan een politiek akkoord tussen partijen die gezamenlijk een meerderheid vormen in de provinciale staten.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Erik van Oosten, regiomanager VNO-NCW Zeeland, via oosten@vnoncwbrabantzeeland.nl of (06) 25 05 15 08.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement