Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Versneld uitgeven bedrijventerreinen in Brainportregio

VNO-NCW Brainport kijkt samen met de 21 gemeenten in de Metropool Regio Eindhoven (MRE) naar manieren om versneld meer m2(ha) beschikbaar te stellen voor voor bedrijven in de Brainportregio.

Behoefte 

Het onderzoek van de MRE-gemeenten volgt op de provinciale behoefteraming van 2022. Ook hier waren wij nauw bij betrokken. Doel van dit onderzoek was inzichtelijk krijgen waar, onder welke voorwaarden en bovenal wanneer nieuwe terreinen ontwikkeld gaan worden. De uitkomst was een vraag naar 250 tot 400 ha aan bedrijventerreinen in Brainport tot 2030. Deze ruimte moet zowel gevonden worden in de herontwikkeling van bestaande terreinen als het uitgeven van nieuwe terreinen.

Versnellen

VNO-NCW Brainport is nu in gesprek met de MRE over het versneld uitgeven van de terreinen. Daarbij gaat het vooral over nieuwe terreinen voor het midden- en kleinbedrijf en terreinen voor bedrijvigheid die bij de regio past of het ecosysteem versterken. Medio december komt meer informatie beschikbaar voor nieuwe locaties die de komende jaren ontwikkeld gaan worden. Ondertussen is al bekend dat het regionale bedrijventerrein Brainport-Oost tussen Someren en Helmond komt te liggen.

 

Vragen?

Neem dan contact op met Rik Derksen, belangenbehartiger infrastructuur en ruimte, via derksen@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement