Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik nieuwjaarsbijeenkomst VNO-NCW Midden-Brabant/BORT

Woensdag 4 januari was het weer zover, de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Midden-Brabant en BORT. Dit keer vond het event plaats in de Concertzaal van Tilburg, waar zangeres Lida Straathof het gevarieerde programma opende met het prachtige nummer Je veux vivre uit de opera van Gounod.

Voorzitters Natasja Leijser van VNO-NCW Midden-Brabant en Marc Heuvelmans van BORT heetten de gasten welkom, waarna burgemeester van Tilburg Theo Weterings de ondernemers toesprak met een wens voor het nieuwe jaar.

Meer met minder 

Keynote spreker en trotse Brabander Floris Alkemade, architect, voormalig Rijksbouwmeester en stedenbouwkundig ontwerper, zette de zaal vervolgens op scherp met zijn verhaal gekoppeld aan het thema van het programma Meer met minder.

Aan het begin onderstreepte hij de economische kracht van de regio, en stak daarmee ondernemend Midden-Brabant en passant een hart onder de riem. Vervolgens ging hij in op ‘meer met minder’ in relatie tot ruimte, tijd en leiderschap. Minder ruimte: Nederland bebouwt elke dag 8.2 hectare…, daar kunnen we dus niet mee doorgaan. Maar hoe gaan we dan in de toekomst om met ruimte – en met tijd(gebrek) en al dan niet sterk leiderschap? Aansprekend was zijn voorbeeld van de welhaast eindeloze keuzemogelijkheid op het gebied van staafmixers bij een webshop:  zitten we daar nu echt op te wachten? Dat mag dus wel wat minder.

‘Meer met minder vraagt een ‘transformative change’ van onze maatschappij. En natuurlijk staat onze samenleving voor grote uitdagingen, maar als we deze vanuit productiekracht, creativiteit en met bevlogenheid aanpakken dan komen we er wel’, aldus Floris.

Uitreiking BORT-prijs

Aan het einde van het programma schenen de spotlights op de drie finalisten die nog in de race waren voor de 28ste BORT-prijs: logistiek bedrijf DB Schenker, Bakkerij Floor van Lieshout en Schlappi Markiezen. Wethouder Bas van der Pol overhandigde ten slotte de oeuvre prijs aan winnaar Bakkerij Floor van Lieshout. Gefeliciteerd!

Wij danken alle sponsoren die deze bijeenkomst mogelijk hebben gemaakt en wensen iedereen een gezond en ondernemend 2023.

Fotogalerij

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement