Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Structuur en handvatten dankzij uw eigen technologie roadmap | ABAB

Wilt u het onderwerp innovatie structureel vormgeven binnen uw onderneming? Dan kan de technologie roadmap u hierbij helpen. Een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat uw onderneming innovatie de positie geeft die het verdient en een duurzame uitvoeringsstructuur realiseert.

Tekst: Roy Hoven, manager epiic bij ABAB

Technologie roadmapping

Technologie roadmapping is het gehele proces van het in kaart brengen van een complete beoogde route naar een einddoel, waarbij alle mogelijke externe invloeden worden meegenomen. Of het nou gaat om marktontwikkeling door grondstofprijzen, ontwikkeling bij concurrenten of trends met betrekking tot personeel. Alle facetten die de te bepalen weg naar uw einddoel kunnen beïnvloeden worden in kaart gebracht. Belangrijk hierbij is dat technologie gerichte roadmapping een continu proces betreft. Tijdens de start van een project kunnen immers niet alle veranderingen in externe factoren al inzichtelijk zijn. De route moet continu worden aangepast.

De grootste winst die u kunt halen door het toepassen van de technologie roadmapping strategie is het versterken van informatietoevoer om zo betere investeringsbeslissingen te kunnen nemen. De roadmap maakt beter gefundeerde beslissingsprocessen mogelijk op micro- maar ook macroschaal.

Belangrijke punten die het succes bepalen

Zelf aan de slag met technologie roadmapping? Zeker doen! Maar hoe zorgt u ervoor dat de roadmap niet zoals het gemiddelde rapport voor uw bedrijf over een paar maanden stof ligt te vangen in de kast?

  • Betrokkenheid van uw personeel is key in het laten slagen van de implementatie van de technologie roadmap binnen uw onderneming. Start het opzetten van de roadmap als gezamenlijk project en licht uw medewerkers in over uw plannen en doelen.
  • Betrokkenheid van het senior management is vervolgens een van de meest kritische factoren. Geloven zij niet in het nu? Dan zijn de kansen op succes klein. Wederom moet de oplossing worden gezocht in het betrekken van iedereen die op enige manier verbonden is.
  • Zorg voor eigenaarschap en verwerf zo betrokkenheid.
  • Motiveer personeel door naast het grote hoofddoel ook steeds kleine makkelijk te behalen subdoelen te formuleren.
  • Zorg dat de roadmap blijft leven door steeds op een vast moment, bijvoorbeeld maandelijks, de roadmap ook visueel tevoorschijn te halen. Spreek gezamenlijk over de huidige stand en mogelijke trends die de beoogde weg kunnen beïnvloeden.

Technologie roadmapping interessant voor u? Gelijk aan de slag!

Technologie roadmapping helpt u bij het identificeren, plannen en beheren van uw technologische ontwikkelingen en innovatie-initiatieven. Het biedt u visueel overzicht van de huidige en toekomstige technologische trends, en hoe deze zich verhouden tot uw bedrijfsstrategie en doelen. Dit helpt u bij het bepalen van welke technologieën relevant zijn voor uw organisatie en hoe u deze kunt implementeren om de groei en uw concurrentiepositie te versterken. De roadmap geeft u ook een inzicht bij het alloceren van middelen en het coördineren van inspanningen tussen verschillende afdelingen en teams binnen uw organisatie. Zo kan innovatie gerichter en efficiënter plaatsvinden.

 


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement