Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Samenwerking met Thoolse ondernemers en gemeente verder versterkt

Onlangs gingen wij met Thoolse ondernemers in gesprek. Ook de gemeente sloot aan, bij monde van wethouder Frank Hommel. Doel van deze bijeenkomst, die werd georganiseerd bij ons bestuurslid Kathleen Metz van Prince Kunststof Infra, was het komen tot een Thoolse ondernemersagenda. Waar hebben Thoolse ondernemers behoefte aan in deze roerige tijden?

Tijdens de bijeenkomst werd de lobby-taak van VNO-NCW Brabant Zeeland toegelicht. Lobby richt zich op gemeentes, provincies, onderwijsinstellingen en andere organisaties. Erik van Oosten, regiomanager van VNO-NCW: ‘Tholen is uniek vanwege de focus op zowel Zeeland als West-Brabant. Goed om specifiek in te gaan op de behoeften van ondernemers hier. We hebben deze sessie georganiseerd naar aanleiding van de provinciale statenverkiezingen. De uitkomsten hiervan leggen we voor aan het nieuw te vormen provinciebestuur.’

Arbeidsmarkt

Er werden ook verschillende andere onderwerpen besproken, waaronder de krapte op de arbeidsmarkt. Uit een arbeidsmarktonderzoek is gebleken dat veel mensen in Tholen mbo-geschoold zijn, wat aansluit op de behoeften van bedrijven. Desondanks hebben Thoolse bedrijven moeite om voldoende personeel te vinden. Er werd ook gesproken over het creëren van huisvesting voor arbeidsmigranten en het verkennen van alternatieve oplossingen, zoals automatisering, voor het invullen van vacatures.

Mobiliteit

Daarnaast werden de uitbreiding van bedrijventerreinen, infrastructuur en mobiliteit besproken. De gemeente Tholen uitte haar onvrede over de langzame voortgang van de uitbreiding van het bedrijventerrein in Sint Philipsland en de discussies met de provincie over een groenstrook. Ook de aanstaande verschraling van het traditionele busvervoer in Zeeland en de zorgen over bereikbaarheid van kernen werden genoemd.

Nauwer samenwerken

Al met al was de bijeenkomst een waardevol platform voor ondernemers in Tholen om hun behoeften en zorgen te delen en samen te werken met VNO-NCW Brabant Zeeland en de lokale overheid. Goed om te horen dat wethouder Frank Hommel de intentie uitsprak om nauwer samen te gaan werken met onze vereniging. Deze bijeenkomst kan dus wel gezien worden als een mooie stap in het verbeteren van het ondernemersklimaat en het aanpakken van uitdagingen in de regio.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Erik van Oosten via oosten@vnoncwbrabantzeeland.nl of 06- 25 05 150 08

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement