Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Risicospreiding tijdens corona door gedeeltelijke bedrijfsverkoop [ABAB]

De coronacrisis laat zien dat economische groei geen vanzelfsprekendheid is. Het vraagt veel van u als ondernemer. Veel bedrijven worden geconfronteerd met een onzeker toekomstperspectief. Wanneer uw vermogen volledig in het bedrijf zit, brengt dit nu risico’s met zich mee. Uw vermogen waarmee u uw oude dag financiert kan gevaar lopen. Met een pre-exit kunt u dit ondernemingsrisico spreiden door een voorschot te nemen op een deel van de waarde die de onderneming bezit.

Gert-Jan Haanen, Directeur consultancy ABAB Accountants en Adviseurs

Pre-exit

U verkoopt een gedeelte van uw onderneming aan een strategische of financiële partner. Afhankelijk van de rol die u wilt blijven spelen, kunt u denken aan een meerderheids- of minderheidsbelang. Het vrijgekomen geld kunt u veilig stellen. In een periode van gemiddeld vijf tot zeven jaar werken de investeerder en u samen aan de groei van de organisatie, waarna het bedrijf volledig verkocht wordt. In die groeiperiode blijft u het bedrijf gewoon runnen en wordt u ondersteund door de investeerder.

Voordelen pre-exit

Een pre-exit biedt u veel voordelen, nu en in de toekomst. De investeerder denkt mee, heeft nuttige inbreng en kan verdere groei realiseren. De investeerder kan u helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en draagt een gedeelte van het financiële risico. Uw investeerder heeft baat bij het laten floreren van uw onderneming, omdat op termijn een gezamenlijke exit wacht. U kunt zich focussen op de taken waar u energie van krijgt en de overige werkzaamheden kunt u mogelijk uitbesteden aan uw partner.

Relatie en gezamenlijk doel voorop

Het is belangrijk om goed na te denken of een pre-exit een oplossing is voor u. Wanneer u besluit dit als optie te overwegen, is het belangrijk een goede partner te selecteren. Een goede relatie tussen u en de beoogde investeerder is van groot belang. Het betreft immer een langdurige samenwerking. Wanneer u besluit uw bedrijf te verkopen tegen een meerderheidsbelang, wees u dan bewust dat dit betekent dat u zeggenschap inlevert.

Pre-exit is één van de mogelijkheden om risico te spreiden. Er zijn ook alternatieven. Laat u adviseren door een specialist over de mogelijkheden en de beste optie voor u.

Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement