Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Minister Harbers opent wegenstructuur Eindhoven Noordwest en bezoekt Eindhoven Airport

Minister Harbers van infrastructuur en waterstaat kwam op 2 oktober jl. naar Eindhoven om de nieuwe nieuwe wegenstructuur van Eindhoven Noordwest te openen. Ook bracht hij een bestuurlijk bezoek naar Eindhoven Airport. VNO-NCW Brabant Zeeland was bij beide sessies namens het bedrijfsleven aanwezig. 

Eerste puzzelstukje

De opening van de tunnel onder de A2/N2 is de laatste schakel in de aanleg van de nieuwe wegenstructuur in Eindhoven Noordwest. Naast de tunnel en de vorig jaar geplaatste fietsbrug over de A2/N2 zijn er een extra brug geplaatst en een nieuwe parallel structuur om de Anthony Fokkerweg en de A58/A2 te ontlasten. De nieuwe wegenstructuur verbetert de bereikbaarheid van de bedrijvigheid tussen GDC, Acht en Flight Forum. Het biedt ook de kans om BIC 2 te ontwikkelen.

Rik Derksen, lobbyist VNO-NCW Brabant Zeeland, was aanwezig bij de opening en sprak de genodigden scherp toe: ‘We zijn blij met deze verbeterde bereikbaarheid. Maar het is slechts een eerste puzzelstukje. Om de hardst groeiende regio van Nederland bereikbaar te houden moeten er nog veel puzzelstukjes gelegd worden.’ Hij doelde daarbij op de verbreding van de A67 en de A2.

Ontwikkeling luchthaven

Tijdens zijn bezoek naar Eindhoven Airport ging Harbers in gesprek met de omgevingstafel van de luchthaven. Hierin wordt door omwonenden, bedrijfsleven, overheden en luchtvaartmaatschappijen gesproken over de ontwikkeling van de luchthaven. Ook VNO-NCW Brabant Zeeland neemt deel aan deze overleggen. De minister sprak zijn trots uit dat een dergelijk gesprek op z’n Brabants gevoerd wordt: ‘Ondanks de verschillende visies zitten we toch met elkaar aan tafel en hebben we respect voor elkaars standpunt.’ In de omgevingsraad verkondigde VNO-NCW Brabant Zeeland dat Brainport als internationale hightechregio een luchthaven nodig heeft. Als meest slimme en innovatieve regio van de wereld, moeten we op zoek hoe we dit zo duurzaam mogelijk en zonder veel hinder voor de omgeving kunnen organiseren.

Vragen? 

Neem dan contact op met Rik Derksen, belangenbehartiger infrastructuur en ruimte, via derksen@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement