Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Mama, wat ga je eigenlijk doen bij je nieuwe werk?

Dat vroegen mijn zoons (12 en 9) toen we een paar weken geleden aan de keukentafel zaten. Hoe leuk is het dat je dit soort gesprekken kan voeren met je kids. En het mooie is: het dwingt je tot een duidelijke formulering. “Ik ga bedrijven helpen”, was mijn antwoord. Nou zijn de jongens niet zo snel tevreden – van wie hebben ze dat toch? – dus ze wilden meer toelichting.

Blog door Susanne Lambregts, regiomanager VNO-NCW West-Brabant

Ik legde ze uit dat we bij VNO-NCW Brabant Zeeland bedrijven helpen door ze met een ander bedrijf of bijvoorbeeld een gemeente in contact te brengen om een oplossing te vinden voor hun probleem. Of door een groep bedrijven bij elkaar te brengen die dezelfde uitdaging hebben, zodat ze samen tot nieuwe ideeën kunnen komen. En voor dingen die een heleboel bedrijven aangaan – bijvoorbeeld de snelweg – hebben we collega’s die met alle organisaties praten die hier iets aan kunnen doen. Zoals de provincie, Rijkswaterstaat, gemeentes en de mensen in Den Haag. Met dat antwoord werd het gelukkig duidelijk.

De Kracht van onze vereniging

Sinds kort werk ik dus als regiomanager bij het grootste ondernemingsnetwerk in Brabant en Zeeland. Wat de kracht van onze vereniging is? Wat mij betreft zit deze in de mensen. De ondernemers die we vertegenwoordigen en mijn nieuwe collega’s!

Want wat een energie zit er in dit team om onze leden in de regio verder te helpen. Met kennis en kunde op thema’s waarop we actief voor hun belangen opkomen, met gedrevenheid om ondernemers met elkaar te verbinden op grote en kleine onderwerpen en met enthousiasme om bijeenkomsten tot in de puntjes te regelen en organiseren.

Ondernemerskracht

Uiteindelijk valt of staat onze vereniging natuurlijk met de kracht van de ondernemers. Ik heb al kennis gemaakt met een aantal (bestuurs-)leden. Het is inspirerend om hun betrokkenheid te zien. Hun inzet om het ondernemersklimaat in de regio niet alleen voor zichzelf, maar ook voor andere ondernemers te verbeteren. Ze vertellen ons waar ze tegenaan lopen, waar hun uitdaging ligt. Wij gaan hier vervolgens mee aan de slag.

Nieuwe kracht

Tot slot de nieuwe kracht van de vereniging. Dat ben ik dus! Ik woon in Ulvenhout samen met mijn man en twee kinderen van 12 en 9 jaar. En hond Ziggy. Ik heb gewerkt in de onderwijssector bij CINOP en tien jaar bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Daar was ik actief in het aantrekken en behouden van buitenlandse bedrijven voor Brabant. In mijn huidige functie als regiomanager bij VNO-NCW Brabant Zeeland komt deze werkervaring in het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid mooi samen. Mijn vrije tijd breng ik het liefste door met mijn gezin, familie en vrienden. Verder zit ik graag op mijn racefiets, vind je me op de padelbaan om een balletje te slaan of ben ik zen op mijn yogamat.

De eerste periode in mijn nieuwe job ga ik vooral besteden aan het kennismaken met de leden in de regio West-Brabant, met name in en om Breda. Heb je vragen of een uitdaging waar we je misschien bij kunnen helpen? Neem gerust contact met me op. Ik maak graag kennis. Drinken we een kop koffie. Tot snel!

Susanne Lambregts, E. lambregts@vnoncwbrabantzeeland.nl

VNO-NCW Brabant Zeeland staat voor het bundelen van krachten. Dit geldt ook voor jou als ondernemer. Samen met mede-ondernemers ga je ondernemen, netwerken en samenwerken om jezelf als ondernemer, jouw onderneming én jouw regio verder te ontwikkelen. Door lid te worden van VNO-NCW Brabant Zeeland maak je deel uit van een hechte vereniging. Samen slaan wij de handen ineen om de stem van de ondernemer kenbaar te maken. Ervaar ook onze kracht en word lid. Ruim 3000 ondernemers gingen je al voor! Ga naar  www.de-kracht-van.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement