Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

Internationalisering

Samenwerking met Corps Consulaire Noord-Brabant

VNO-NCW Brabant Zeeland werkt samen met het Corps Consulaire Noord-Brabant (CC-NB). Door de samenwerking voegt VNO-NCW Brabant Zeeland een internationale dimensie toe aan het aanbod voor leden. CC-NB helpt ondernemers op het gebied van internationaal ondernemen en contacten in het buitenland. Corps Consulaire Noord-Brabant bundelt de krachten van de (honorair) consuls die actief zijn in Noord-Brabant. Wij bieden bedrijven die over de grens willen ondernemen hiermee een buitenlands netwerk met directe ingangen.

“Als vereniging willen we ondernemers versterken en ondernemerschap stimuleren, ook over de grenzen van Brabant en Zeeland. Dankzij deze samenwerking helpen we onze leden hun buitenlandambities te realiseren”, Ellen Kroese, directeur VNO-NCW Brabant Zeeland

CC-NB wil binnen de ondernemerswereld in Brabant en Zeeland zorgen voor een grotere bekendheid van honorair consuls en wat zij kunnen betekenen. Bovendien willen ze de contacten met de ondernemerswereld uitbreiden.

Wat zijn Consuls?

Consuls en honorair consuls zijn officiële vertegenwoordigers van een vreemde mogendheid, met een eigen diplomatieke status. Zij wonen en werken hier. Het zijn vaak ook Nederlanders. Zij hebben hier hun eigen zakelijke en persoonlijke netwerken. En ook binnen het land dat zij vertegenwoordigen.
Meer informatie over Consuls in Nederland

Corps Consulaire Noord-Brabant is een vereniging die de krachten bundelt van de (honorair) consuls met bevoegdheid in Noord-Brabant van 17 landen. Zij behartigen de belangen van de hier aanwezige burgers van de zogeheten zendstaat maar zijn daarnaast vooral actief in de economische diplomatie, in de ruimste zin van het woord. CC-NB werkt samen met de honorair consuls met bevoegdheid in Zeeland.

Momenteel zijn de volgende landen vertegenwoordigd in het Corps Consulaire Noord-Brabant:

Armenië Hongarije Litouwen Oekraïne Seychellen
België Israël Marokko Oostenrijk Spanje
Duitsland Kazachstan Mongolië Roemenië Suriname
Frankrijk Letland Noord-Macedonië Rusland

Voor vragen over dit bericht of over de samenwerking tussen VNO-CNW Brabant Zeeland en Corps Consulaire Noord-Brabant kun je contact opnemen met Tijmen Bergen, manager communicatie VNO-NCW Brabant Zeeland.

Klik hier voor de website met meer informatie over Corps Consulaire Noord-Brabant.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement