Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Internationaal innoveren met subsidie | ABAB

Eurostars is een belangrijk subsidie-instrument van de overheid waarvan u als ondernemer ook deze zomer gebruik kunt maken. Eurostars richt zich op het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling door mkb-ondernemingen.

Joost Simkens, Senior consultant innovatie Subsidiefocus bij ABAB

Zo helpt Eurostars

Eurostars financiert 50% van de kosten van uw project tot een maximum van € 500.000. Werkt u samen met andere Nederlandse (grote) ondernemingen of kennisinstellingen? Dan komen ook zij in aanmerking voor ondersteuning. Internationale partners kunnen in eigen land financiering aanvragen via Eurostars. Afhankelijk van het land waar de partner is gevestigd, verschillen de voorwaarden en subsidiehoogte.

Enkele tips voor om een succesvolle aanvraag:

  1. Om de kans op toekenning van subsidie te vergroten, is het belangrijk dat de markttoepassing helder is en de interesse vanuit de markt concreet. Ook moet u uw project binnen 36 maanden kunnen afronden.
  2. De regeling sluit 15 september. Wacht echter niet te lang en bereid uw aanvraag goed voor.
  3. Projecten die sterk innovatief en onderscheidend zijn, maken de meeste kans op toekenning. Ook de mate van zichtbaarheid en bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen spelen een rol. In een kansrijk project ontwikkelt u een product of proces van Technology Readiness Level (TRL) 3 naar 6 of hoger.
  4. Een kansrijk project heeft voor alle deelnemende partijen een duidelijke en schaalbare businesscase met markttoepassing. De ontwikkeling is marktgedreven en betrokkenheid van de markt of een toepassende partij is een pré. Het projectplan bevat een duidelijke uiteenzetting van de technische uitdagingen. Het beschrijft de competenties en ervaring van de betrokken partijen en hoe deze elkaar complementeren. Het laat duidelijk zien hoe het project een bijdrage levert aan het oplossen van een maatschappelijk probleem en dat er een goed economisch perspectief met schaalbaarheid is.

Kansen voor maatschappelijk gericht onderzoek

Het Eurostars-programma is één van de kansen van het Eureka-netwerk, waarbinnen 45 landen investeren in maatschappelijk gericht(e) onderzoek en ontwikkeling. Lukt het niet om voor 15 september een aanvraag in te dienen? Volgend voorjaar is er waarschijnlijk een nieuwe openstelling van deze regeling.

 


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement