Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Ingrid Thijssen brengt werkbezoek aan kerncentrale in Borssele

VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen bracht op vrijdag 1 september een werkbezoek aan de kerncentrale van EPZ in Borssele. CEO Carlo Wolters verzorgde een rondleiding, in het bijzijn van, naast Ingrid Thijssen, Vincent Courtois (voorzitter PORTIZ), Eric van Schagen (voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland) en Ellen Kroese (directeur VNO-NCW Brabant Zeeland).

Tijdens het bezoek gaf Carlo Wolters een toelichting op de plannen voor de toekomst: bedrijfsduurverlenging van de huidige centrale, en de bouw van twee nieuwe moderne centrales. Er is steeds meer steun voor deze plannen die het kabinet in het coalitieakkoord opnam. Dat is inmiddels overtuigd van de bijdrage die kernenergie kan leveren aan een energieneutraal energiesysteem in 2040.

Wolters ging op de techniek van de nieuwe centrales, maar ook op de energievoorziening van ons land, en de bijdrage die kernenergie kan leveren aan de energiemix van ons land, bestaande uit fossiele brandstoffen, hernieuwbare energie en kernenergie. Ook binnen VNONCW is hier (steeds meer) draagvlak voor.

Klik hier voor de position paper van VNO-NCW Brabant Zeeland over kernenergie in Zeeland >>

 

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Erik van Oosten via oosten@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement