Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Zeeland Onderneemt Circulair

7 februari 2023 | 13.30 - 18.00 | CO3 campus | Terneuzen

Er liggen kansen in Zeeland om circulair te ondernemen! Daarom organiseren Impuls Zeeland, VNO-NCW Zeeland en Rabobank op 7 februari 2023 Zeeland onderneemt Circulair in de Week van de Circulaire Economie.

Bij circulair ondernemen worden grondstoffen maximaal hergebruikt en worden afvalstromen geminimaliseerd. Waar mogelijk wordt afval uit het ene proces hergebruikt als grondstof in een ander proces. Op deze manier zijn ondernemers slimmer bezig én zorgen we dat we onze aarde niet verder uitputten.

Impuls Zeeland, VNO-NCW Zeeland en Rabobank willen Zeeuwse ondernemers inspireren om aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Er is al veel kennis en ervaring op dit thema opgedaan door Zeeuwse ondernemers. Dat kan je verder helpen als je het grondstoffengebruik van jouw onderneming wil beperken of de hoeveelheid afval in je bedrijf wil terugbrengen.

Datum: dinsdag 7 februari 2023
Tijd: 13.30 – 18.00 uur
Locatie: CO3 Campus Terneuzen (route – parkeren op eigen terrein).

Programma

13.30 uur Inloop met koffie & thee
14.15 uur Opening
14.25 uur Introductie Circulaire Economie door Patty van Broekhoven
15.00 uur Break-out 1 met circulaire ondernemer naar keuze
16.00 uur Break-out 2 met circulaire ondernemer naar keuze
16.45 uur Afronding
17.00 uur Borrel met een hapje en een drankje
18.00 uur Einde

Introductie Circulaire Economie door Patty van Broekhoven

“Met ruim 20 jaar ervaring in de automotive en bouw, heb ik gezien, geleerd en ervaren dat er veel winst te behalen is op het duurzame vlak. Bij Zeeland onderneemt Circulair neem ik jullie stapsgewijs mee in mijn ervaring in de mogelijkheden rondom circulariteit, maar we nemen ook al een doorkijkje naar de biobased economy.”

Break-outsessie met circulaire ondernemers 

  • Industrie – Schelde Exotech – Schelde Exotech doet aan reparatie, revisie en reproductie van apparatuur voor de chemische industrie. CEO Jos Mols vertelt hoe de levensduur van dure apparatuur te verdubbelen is. Hij doet hierbij ook een voorstel voor een circulaire economie.
  • Woningcorporatie Beveland Wonen – Bij een circulair bouwproject in Wolphaartsdijk is een blok woningen zo circulair mogelijk gebouwd. In het ontwerp is rekening gehouden met de losmaakbaarheid van de bouwelementen en is gekozen voor duurzame materialen en hergebruik van sloopmaterialen. Projectmanager vastgoedontwikkeling Marco Danen zal uitleggen hoe Beveland Wonen tot deze keuze is gekomen en hoe zij circulariteit gaat toepassen in toekomstige bouwprojecten.
  • Voedingsmiddelenproducent Lamb Weston / Meijer – Het bedrijf streeft naar 100% grondstofbenutting, waarbij aardappelen niet geschikt voor friet en kantstukjes uit het frietproces, direct worden verwerkt tot hoogwaardige gedroogde aardappelvlokken. Nul afval wordt gestort en 99,4% van alle reststromen wordt niet afgevoerd als afval maar tot waarde gebracht als ‘food, feed, of biobased materials’ en een beperkt deel vergist tot biogas. Jolanda Dings, sustainability manager bij Lamb Weston / Meijer, zal je hier alles over vertellen.
  • Horeca / Recreatie – Na een afmelding, zijn we in gesprek met een leuke ondernemer in de horeca  / recreatiesector, maar wie dat wordt, is nog iets te vroeg om te delen. Het wordt zeker de moeite waard!

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor deze bijeenkomst. Je kunt dan je keuze voor twee break-out sessies opgeven.

Over de Nationale Week van de Circulaire Economie 2023

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie. Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. VNO-NCW Brabant Zeeland organiseert in deze week drie events voor haar leden. Lees er hier meer over.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement