Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Workshop RI&E in jouw bedrijf

25 april 2024 | 13.00 - 16.30 | HCC | Breda

Ieder bedrijf kent arbeidsrisico’s, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Van een ongeluk met chemicaliën, ruzie met een klant tot hoge werkdruk. Met een Risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E) breng je alle arbeidsrisico’s in kaart, stel je prioriteiten en maak je een plan van aanpak om deze te minimaliseren. De inventarisatie is verplicht voor alle werkgevers met minimaal één medewerker. Maar hoe pak je dat aan? Wat kost het je en wat levert het op? En hoe zorg je dat je plan van aanpak ook wordt uitgevoerd? 

Wil jij meer kennis, handvatten en ondersteuning bij de RI&E voor jouw bedrijf? Meld je dan aan voor de workshop RI&E, verzorgd door onze partners HCC (Human Capital Care), ArboNed en Vitaal Bedrijf. 

Datum: donderdag 25 april 2024
Tijdstip: 13.00 – 16.00 uur
Locatie: HCC, Van de Reijtstraat 31-c, Breda (1e etage)

Deze bijeenkomst is bedoeld voor HR-professionals en biedt plaats aan maximaal 35 deelnemers.

Wat neem je mee naar huis? 

  • Inzicht in het belang van een RI&E voor jouw organisatie en wat het op kan leveren
  • Handvatten voor het (laten) opstellen van jouw RI&E
  • Een hernieuwd netwerk van HR-professionals

Programma

13.00 u Inloop

13.30 u RI&E: wat is het en waarom?
De RI&E is actueler dan ooit. Op het nieuws horen we dat werknemers zich opgebrand voelen en denken hun pensioen niet te halen. RI&E in jouw bedrijf is een mooi instrument om je toe te leggen op goede arbeidsomstandigheden, gelukkige medewerkers en bovendien minder verloop en ziekteverzuim.  
Laat je inspireren en motiveren door bedrijfsarts Peter Paul Krijger.

14.00 u RI&E: Hoe pak je dat aan?
Bij het opstellen van een RI&E komt veel kijken. De RI&E is een continu doorlopend proces. Tom Wagemaker, arbeid hygiënist bij Arboned neemt jullie mee in het proces en plan van aanpak.

15.00 u Pauze

15.30 u

Workshop: De weg naar gelukkige medewerkers
Psychosciale arbeidsbelasting is al jaren een van de belangrijkste arbeidsrisico’s en een groot onderdeel van jouw RI&E. Het is van groot belang om als bedrijf gelukkige medewerkers te hebben. Hoe herken je de signalen van minder werkgeluk en wat kun je doen als werkgever?  Maak de stap van verzuim naar geluk!
Aangeboden door Jan Willem Landré (programmamanager Vitaal Bedrijf) en Margriet Formanoy (projectleider Mentale gezondheid & preventie, Trimbos Instituut).

Workshop: Casuïstiek: Een voorbeeld RI&E uit de maakindustrie
In deze workshop lopen we stap voor stap een RI&E door en krijg je inzicht in de onderdelen en stappen die je moet nemen.  Aangeboden door Arboned

16.30 u Borrel 

Aanmelden

Leden van onze vereniging melden zich snel en eenvoudig aan via onze ledenapp. Ben je (nog) geen lid? Neem dan even contact met ons op via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl. Deze bijeenkomst wordt kosteloos aangeboden voor onze leden. Mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn, dan kun je je kosteloos afmelden voor 15 april 2024. Daarna rekenen we een no-show fee van 35 euro, excl. btw.

APP Aanmelden Activiteiten

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Lianne de Jong via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement