Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Workshop RI&E in jouw bedrijf

28 oktober 2024 | 13.30 - 16.30 | HumanCapitalCare | Son

Ieder bedrijf kent arbeidsrisico’s, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Van een ongeluk met chemicaliën, ruzie met een klant tot hoge werkdruk. Met de Risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E) breng je alle arbeidsrisico’s in kaart, stel je prioriteiten en maak je een plan van aanpak om deze te minimaliseren. De inventarisatie is verplicht voor alle werkgevers met minimaal één medewerker. Maar hoe pak je dat aan? Wat kost het je en wat levert het op? En hoe zorg je dat je plan van aanpak ook wordt uitgevoerd? 

Wil jij meer kennis, handvatten en ondersteuning bij de RI&E voor jouw bedrijf? Meld je dan aan voor de workshop RI&E, verzorgd door onze partners HumanCapitalCare, ArboNed & Vitaal Bedrijf. 

Datum: maandag 28 oktober 2024
Tijdstip: 13.30 – 16.30 uur
Locatie: HumanCapitalCare, Science Park Eindhoven 5127 in Son

Doelgroep: HR professionals 
Max. aantal deelnemers
: 35 personen

Programma

13.00 u Inloop

13.30 u RI&E: Wat is het en waarom?
De RI&E is actueler dan ooit. Op het nieuws horen we dat werknemers zich opgebrand voelen en denken hun pensioen niet te halen. RI&E in jouw bedrijf is een mooi instrument om je toe te leggen op goede arbeidsomstandigheden, gelukkige medewerkers en bovendien minder verloop en ziekteverzuim. Laat je inspireren en motiveren door bedrijfsarts Peter Paul Krijger

14.00 u RI&E: Hoe pak je dat aan?
Bij het opstellen van een RI&E komt veel kijken. De RI&E is een continu doorlopend proces. Tom Wagemaker, arbeid hygiënist bij Arboned neemt jullie mee in het proces en plan van aanpak

15.00 uur Pauze

15.30 uur Keuze uit 2 workshops: 

  • Workshop: de weg naar gelukkige medewerkers
    Psychosociale arbeidsbelasting is al jaren een van de arbeidsrisico’s. Het is van groot belang om als bedrijf gelukkige medewerkers hebben. Hoe herken je de signalen van minder werkgeluk en wat kun je doen als werkgever? Maak de stap van verzuim naar geluk? Aangeboden door Jan Willem Landré (programmamanager Vitaal Bedrijf) en Margriet Formanoy (projectleider Mentale gezondheid & preventie, Trimbos Instituut) 
  • Workshop: Casuïstiek: Een voorbeeld RI&E uit de maakindustrie
    In deze workshop lopen we stap voor stap een RI&E door en krijg je inzicht in onderdelen en stappen die je moet nemen. Aangeboden door Arboned

16.30 u Borrel

Wat neem je mee naar huis? 

  • Inzicht in het belang van een RI&E voor jouw organisatie en wat het op kan leveren.
  • Handvatten voor het (laten) opstellen van jouw RI&E
  • Een hernieuwd netwerk van HR Professionals.

Aanmelden

Leden van onze vereniging melden zich snel en eenvoudig aan via onze ledenapp. (Nog) Geen lid? Neem dan contact op met het secretariaat via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Kosteloos afmelden? Laat het ons op tijd weten.

Deze bijeenkomst is kosteloos. Als je je inschrijft voor deze bijeenkomst, gaan we ervan uit dat je komt en verzorgen we jouw deelname. Daar spannen we ons samen met HumanCapitalCare voor in. Ben je onverhoopt toch verhinderd? Dan horen we dit graag. Je kunt je tot 21 oktober kosteloos afmelden via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl. Meld je je later af of kom je zonder afmelding niet naar de bijeenkomst? Dan rekenen wij een no-show fee van 35 euro (excl. btw).

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Lianne de Jong via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement