Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Werken in coronatijd

24 november 2020 | 08.30 - 10.00 | 2 Break-out sessies | Online

Hoe houd je je medewerkers betrokken, gezond en gemotiveerd in deze Coronatijd?  En wat is de laatste informatie rondom coronatesten vanuit VNO-NCW? Op dinsdag 24 november om 08.30 uur organiseren we een digitale bijeenkomst over Werken in Coronatijd, waarin ondernemers én experts hun ervaringen, best practices en kennis met je delen.

Wil je deelnemen aan deze digitale bijeenkomst? Stuur ons dan even een mail via onderstaande knop. Wij sturen je dan de link waarmee je je kunt registreren voor deze bijeenkomst.

Ik wil deelnemen aan de sessie 'Werken in coronatijd'

Programma

8.30 uur Aftrap
door Ellen Kroese –  directeur VNO-NCW Brabant Zeeland

8.35 uur Introductie
door Jack Mikkers – burgemeester Den Bosch en voorzitter veiligheidsregio Brabant-Noord
De huidige situatie in de veiligheidsregio’s: Hoe staan Brabant en Zeeland ervoor? Wat is de impact op ziekenhuizen, ondernemers en inwoners?

8.50 uur Break-out ronde 1
Keuze uit workshops over testen en testbeleid, managen op afstand en mentale gezondheid van je medewerkers
9.20 uur Break-out ronde 2
Keuze uit workshops over testen en testbeleid, managen op afstand en mentale gezondheid van je medewerkers

9.45  uur Plenaire presentatie Best-practice Lamb Weston/Meijer

Werken in tijden van Corona
Lamb Weston/Meijer is een van de grootste producenten van aardappelproducten ter wereld. In Nederland heeft het bedrijf twee kantoorlocaties en vier productielocaties. Van fabriekspersoneel wordt aanwezigheid en flexibiliteit op taakniveau verwacht doordat er minder lijnen konden draaien. Kantoorpersoneel werkt vooral vanuit huis. Sales collega’s zitten veel in het buitenland en kregen te maken met minder werk. Hoe gaat LWM om met de gevoelens van hun personeel bij deze enorme veranderingen? En wat is het verschil in aanpak tussen de eerste golf en de huidige situatie?

Spreker: Lisette Jacobs – Director HR, Communications Sustainability Lamb Weston/ Meijer

10.00 uur  Einde

Break-out sessies

Testen en testbeleid
Welke mogelijkheden zijn er om je medewerkers te laten testen? Welke voor- en nadelen hebben de verschillende opties? En wat heeft VNO-NCW gedaan in de lobby voor testcapaciteit?

Om de economische schade van deze Corona pandemie zoveel mogelijk te beperken heeft de Industriele Kring Land van Cuijk en Noord Limburg in september het initiatief gestart voor het opzetten van een Corona teststraat speciaal voor hun leden. Ruim 200 bedrijven doen mee! Martin van Collenburg vertelt over dit initiatief.

Sprekers: Ellen Kroese, directeur VNO-NCW Brabant Zeeland en Martin van Collenburg, director MSD Animal Health

Thuiswerken: managen op afstand en medewerkers aangesloten houden
Bij PwC hebben ze direct na het uitbreken van corona besloten om met beleid te komen. “Het is stil op het kantoor van PwC. Normaal is het kantoor gevuld met mensen en nu is er een bezettingsgraad van slechts 12%. Medewerkers die op kantoor willen werken en daarvoor vrijstelling hebben gekregen, kunnen een werkplek reserveren via een app. Zo kunnen we de aantal medewerkers op kantoor goed reguleren.”

Tijdens deze workshop leer je van de best practice van PwC.

Spreker: Olivier van Urk – landelijk Director Human Capital bij PwC en voorzitter van de corona taskforce

Corona en de mentale gezondheid van je medewerkers 

  • Hoe krijg je als ondernemer relevant inzicht in het welzijn van je medewerkers als ze thuiswerken?
  • Hoe maken de gewoontes en routines van medewerkers de transitie van offline naar online lastig en hoe zet je die last om naar succes

Tijdens deze workshop krijg je wetenschappelijke inzichten en praktische tips voor het verbeteren van medewerkerswelzijn in tijden van corona.

Spreker: Jesse Vullinghs – onderzoeker VU Amsterdam en medeoprichter van STRASS  consultancybureau dat onderzoek doet naar de ontwikkeling van stress bij werknemers

Wil je deelnemen aan deze digitale bijeenkomst? Stuur ons dan even een mail via onderstaande knop. Wij sturen je dan de link waarmee je je kunt registreren voor deze bijeenkomst.

Ik wil deelnemen aan de sessie 'Werken in coronatijd'

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement