Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Vitaliteit: Zingeving in werk

1 juni 2023 | 10.00 - 11.00 | online

Zingeving in werk krijgt meer aandacht van werkgevers nu het steeds moeilijker wordt om medewerkers te binden aan hun organisatie. Zowel medewerkers als werkgevers hebben beide een rol hierin. ‘Waarom sta jij eigenlijk op om naar je werk te gaan elke ochtend?’ is bijvoorbeeld een simpele vraag voor medewerkers om stil te staan bij hun eigen waarden en doelen binnen het werk. Werkgevers kunnen op hun beurt stilstaan bij wat het werk waardevol maakt voor zowel de klant als de medewerker. Want zodra medewerkers kunnen werken in de richting van hun waarden, dan ligt zingeving dicht om de hoek.

Maar hoe zorg je hiervoor? Dat ontdek je tijdens ons webinar Zingeving in werk op donderdag 1 juni van 10.00 tot 11.00 uur.

Samen met Sanne Schepers, directeur van Afdeling Online en Ronald Klee, consultant arbeid en organisatie bij Arboned, zoeken we onder leiding van dagvoorzitter Arnoud van Hogen antwoord op de vragen:

  • Wat is zingeving voor medewerkers van jouw bedrijf?
  • Als zingeving het zoeken naar de betekenis of het doel van het leven betekent, hoe vinden jouw medewerker dat dan in hun werk?
  • Wat kan je doen om een omgeving te creëren waarin zingeving kan ontstaan en ontwikkelen?

Sanne heeft als jonge ondernemer zingeving hoog in het vaandel staan. Ze biedt handvatten aan bedrijven die met zingeving aan de slag willen gaan. Vanuit haar eigen ervaring deelt ze tijdens dit webinar kennis en tips.

Ronald gaat in op hoe positieve emoties en ervaringen medewerkers helpen om stil te staan bij hun doelen en waarden en daarmee leiden tot zingeving. En over hoe bedrijven deze positieve ervaringen in werk kunnen bieden door medewerkers ruimte te geven met hun talenten te werken en doelen binnen het werk vorm te geven.

Zingeving in werk krijgt meer aandacht nu het steeds belangrijker is voor werkgevers om medewerkers te binden aan de organisatie. Uit onderzoek is bekend dat zingeving bijdraagt aan bevlogenheid en daarmee indirect aan de betrokkenheid en de prestaties van medewerkers.

Zin(geving) gekregen? Meld je dan snel aan!

Leden van onze vereniging melden zich eenvoudig en snel aan via de ledenapp. (Nog) geen lid? Neem voor meer informatie of vragen contact op met Vivian Schoormans, Academy Coördinator, via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl.

APP Aanmelden Activiteiten

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement