Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Symposium Veiligheid en Innovatie “Grip op data”

12 februari 2020 | 13.00 uur | Bio Base Europe Training Center | Terneuzen

Data zijn cruciaal voor een goed verloop van bedrijfsprocessen. Niet alleen de financiële administratie zet de data om in informatie, maar ook op de werkvloer en in de installaties wordt met een complex netwerk van sensoren en regelmechaniek het proces aangestuurd om zo efficiënt en veilig mogelijk te kunnen werken. Wat als tijdelijk die data ineens niet meer beschikbaar is? Kennen we de risico’s van onderbreking van informatiestromen voor de proces- en arbeidsveiligheid?

Masterclass Veiligheid Zuidwest (MCV), het Kennis- en innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (KicMPi), het Competence Development Center (CDC) en het Schelde Safety Network (SSN) organiseren het 3e symposium voor hun leden en belangstellenden:

Innovatie en Veiligheid “Grip op data”

Datum en Locatie
woensdag 12 februari 2020 vanaf 13.00 uur
Bio Base Europe Training Center, Zeelandlaan 2 in Terneuzen

Aanmelden via deze link

In dit 3e symposium van de samenwerkende partners in het chemie-cluster Zuidwest-Nederland komen diverse van de risico’s aan bod, maar brengen we ook en vooral inspirerende voorbeelden hoe die risico’s gereduceerd kunnen worden en hoe betrouwbare informatie uitwisseling van bedrijfsprocessen efficiënter en veiliger kan maken.

Inspirerende sprekers

Twee inspirerende sprekers belichten twee kanten van de ontwikkelingen.

Maarten Stol
van BrainCreators vertelt ons gepassioneerd over toepassingen van Kunst­matige Intelligentie (KI) in het kader van veiligheid. Aan de hand van praktijk cases, zal hij laten zien dat KI niet alleen een toekomstperspectief is, maar ook nu al vandaag vaak wordt toegepast.

Jacques Emmen
voorheen onder meer werkzaam voor de Nationale Politie, biedt een heel ander perspectief, namelijk wat er fout kan gaan met digitale technieken, maar ook de nieuwste inzichten hoe je je als bedrijf daartegen kunt wapenen.

Break-out sessies

In een aantal break-out sessies is er de mogelijkheid om kennis te maken met innovaties op het gebied van gegevens- en kennisdeling:

CDC
vertelt over hun ervaringen met een nieuwe manier van werken om te zorgen dat de juiste mensen met de juiste instructies en kwalificaties ingezet kunnen worden bij grote onderhoudsstops in de regio.

Secure Logistics
laat u kennis maken met het Digitale Safety Paspoort, de vervanger van het ‘groene boekje’ en alle mogelijkheden die daaraan verbonden zijn.

Nieuwe materialen en technieken maken het mogelijk om effectiever met veiligheid om te gaan. Hoe komt u aan testdata om uw beslissingen daarover te onderbouwen? Hoe kan ik mijn eigen mensen bijscholen? Wie hebben een gelijksoortig probleem? En welk onderzoek is van belang om de veiligheid te verhogen. Ben de Reu toont u namens SSN hoe een regionaal onderzoeks- en testcentrum die rol kan vervullen.

* deelnemers die zich eerder via de vooraankondiging voor de bijeenkomst op 10 december 2019 hadden aangemeld, hebben over de gewijzigde datum eerder ook afzonderlijk bericht ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement